Cristina Morari-Odhrani – amazoana deșertului

Să facem un exercițiu de imaginație, când auziți de Dubai, ce asocieri vă apar în minte? Lux? Opulență? Clădiri ce sfidează fără remușcări norii și cerul? Oportunități infinite și șeici sinonimi cu belșugul la infinit?

Poate fi și așa. Însă la toată suita de argumente, vă rugăm să o adăugați și pe frumoasa Cristina Morari – Odhrani, cea mai votată concurentă din proiectul TOP SEXY by VIP magazin. Cucerind una dintre cele mai bengoase metropole de pe glob, moldoveanca a dat ora exactă şi în materie de femei de succes. E soție și mamă iubită, creează rochii fabuloase pentru fashionistele Orientului și da, ne povestește despre viața din orașul cu dune de nisip și parfum de viață bună.

                                                 Text: Iuliana Mămăligă Foto: Arhiva Personală

De la jurnalism până la modă nu a fost o cale atât de lungă. Am absolvit la USM și chiar aveam un blog unde scriam. Până la urmă, ambele profesii implică o doză de creație. Dubaiul a fost destinația unde visam să mă afirm, să-mi încerc norocul. A fost o decizie înțeleaptă, fapt ce mi-l confirm în fiecare zi. E orașul cu un vibe stilat, aici femeile adoră extravaganța, dar cu bun gust! Cred că m-am născut cu pasiunea pentru modă și haine. Am fost educată în spiritul recunoașterii frumosului, dar îmi era frică să experimentez. Iar lansarea unei linii proprii de haine chiar necesită o investiție serioasă, indiferent unde te-ai afla. Ideea e că totul s-a întâmplat la timpul potrivit.

În Emirate l-am întâlnit pe soțul meu, un om alături de care ne construim fericirea și nu doar. De curând am început să-l ajut în afacerea sa de familie, cu o vechime de peste 40 de ani. Împreună creăm materiale cu imprimeuri personalizate, cum ar fi pe bumbac sau mătase. Exportăm în peste 20 de țări și sper că într-o zi și țara noastră va fi pe lista aceasta. Intuiesc eu că piața autohtonă are un mare potențial. Nu am făcut studii în industria fashion, totul a început de la o pasiune. Am învățat treptat de la angajații mei multe lucrurii inclusiv cum se creează un produs. Am făcut și cursuri de management și marketing pentru a-mi promova brandul.

Să lansezi o afacere aici e complicat și birocratic, au multe legi, dar totul este structurat și bine pus la punct, fără alte subînțelesuri. Am cunoscut multă lume aici, iar brandul meu, „Posh Affairs Atelier” a devenit și el cunoscut, multe persoane publice optează pentru el la evenimente mondene locale și internaționale. Să dezvolți ceva în lumea antreprenoriatului e dificil dacă ești singură, aşa că la moment sunt pe stand by. Dacă analizăm la rece, o afacere trebuie să aducă și venit, nu doar satisfacție sufletească.

Sunt într-o țară musulmană, cu multe restricții și legi. Ai doar o singură opțiune: să le respecți. Dubai e o metropolă cosmopolită, cu multe influențe din Occident, asta dacă ne raportăm la regiunea în care se află. Mulți mi-au spus că aici se simte multă energie, oportunități nelimitate și șanse de a face bani. Îmi place aici, cred că sunt o norocoasă. Îmi iubesc țara, sunt un suflet călător. Cea mai aproape de „casă” e totuși țara în care m-am născut. Am plecat de-acasă pentru a descoperi noi „parfumuri”. Însă nimic nu e mai frumos decât toamna noastră moldovenească cu frunze aurii şi abecedare.

Sunt o fire hedonistă. Îmi place să fac totul așa cum simt, din plăcere, fără multă dramă și sacrificii. Condiția mea de expat m-a făcut să fiu mai flexibilă și tolerantă. Am dezvoltat un soi de pragmatism care mă ajută să iau decizii. Nu am renunțat niciodată la mine sau la propriile valori pentru a ajunge undeva. Probabil, sunt o norocoasă.

Niciodată nu m-am considerat o femeie de afaceri de succes. Nu sunt o persoană de carieră. Aș vrea să fiu, dar nu sunt. Încă mai învăț să le combin bine pe toate. Când am simțit nevoia, am luat o pauză pentru a face o a doua facultate și a petrece mai mult timp cu familia. Acum am în cap foarte multe proiecte pe plan profesional și le iau pe rând.

Pentru mine, fericirea e o stare de moment, o găsesc în mici detalii și bucurii ale vieții. Întregul destin e ca un maraton, iar noi alergăm. Alergăm după oameni care n-au timp să se uite în urmă pentru că aleargă și ei după alții. Mereu ceea ce nu avem pare mai strălucitor. Ne grăbim să atingem idealuri și simțim cum cade cerul când eșuăm. Și uite așa nu suntem mulțumiți, căutăm mereu alt loc și visăm alt anotimp. Nu suntem niciodată cu adevărat fericiți, aici și acum. De asta eu îmi dau voie să greșesc și îmi accept înfrângerile. Am acceptat gândul că nu e totul în puterea mea și că de multe ori fericirea se află chiar lângă mine. Da, cred că sunt o femeie fericită.

Cred că ceea ce învățăm de-a lungul anilor ne conturează tabloul vieții noastre și aici mă refer nu neapărat la studii superioare. Grație accesului la resursele informaționale unii autodidacți sunt net superiori celor cu facultăți. E nevoie de cultura de a vrea să știi mai multe, să înveți mereu. O femeie care se respectă știe că nu ambalajul contează, ci esența, iar un trup sculptat de Michelangelo și o față de zeiță nu îți garantează neapărat succesul.

Acum lucrez la website și la un model online de business. Anul 2020 m-a convins să-mi mut magazinul pe o platformă online, așa că vom schimba linia de producție pe colecții mai accesibile, care pot fi ușor comercializate direct de pe site. Simt că fac ce trebuie!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin