Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul rețelei Facebook, este unul dintre cei mai inovatori și de succes tineri ai planetei. Pasionat de tehnologie, puțini oameni știu că Mark este un cititor înrăit. Pasiunea sa pentru lectură l-a determinat în 2005 să creeze un club de lectură, unde se citește despre cultură, religie, tehnologii etc. Mai mult, fondatorul Facebook afirmă că spre deosebire de mass-media, cititul îți oferă posibilitatea să studiezi un domeniu în întregime.
Mai jos, vezi cinci cărți recomandate de Mark Zuckerberg. Pe unele dintre ele le găsești și traduse în limba română.
World Order (Ordinea mondială, Henry Kissinger, editura RAO, 2015)
Mark Zuckerberg menționează că această carte este importantă pentru a crea lumea pe care ne-o dorim pentru copiii noştri.
Autorul, un renumit diplomat american în vârstă de 91 de ani, relatează despre exploatarea conceptelor de imperiu și putere politică de către economiile globale moderne.
Why Nations Fail (De ce eşuează naţiunile, de Daron Acemoglu și James Robinson, editura Litera)
Ideea de bază a cărții constă în faptul că puterea politică, dar nu economia înfloritoare este cheia pentru succes a unui stat.
On Immunity (Despre imunitate, de Eula Biss)
Respingerea vaccinului este un fenomen care capătă o tot mai mare amploare. Multe mămici, în special în Statele Unite ale Americii, refuză să-și vaccineze copiii, de teamă ca aceasta să nu cauzeze complicații severe. Cartea aduce probe ștințifice și încearcă să convingă oamenii că vaccinul funcționează și este garantul unei viitoare societăți sănătoase.
Fizica imposibilului, Michio Kaku
Autorul, purtat de ideile SF, transpune în carte o situație unde tehnologii greu de imaginat devin realitate.
Vă țineți de glume, domnule Feynman!, de Richard P. Feynman
Fizicianul Feynman relatează cu suficient umor situațiile trăite de-a lungul vieții care l-au format și marcat.
Lasă un răspuns