Critica poate fi constructivă sau distructivă. Este important cum o distingem și cum o folosim în favoarea noastră. Artiștii, datorită sau din cauza profesiei lor, sunt supuși criticii și laudei zilnic.
Cum reacționează aceștia la ea și dacă o iau în considerare, află din răspunsurile de mai jos:
Nona Marian: Eu cred că sfaturile sunt bune de ascultat, iar deciziile totuși să-ți aparțină. Mereu țin cont de ce îmi spun cei dragi și persoanele competente – de la oricine poți învăța lucruri noi. Dar prefer să aud din partea lor o critică sănătoasă și argumentată, care este benefică oricând. Și totuși e un lucru superb să înveți să-ți asculți inima: ea nu te va minți niciodată!
Valentin Uzun: Artiștii acceptă critica și este bine când aceasta există, deoarece, cu ajutorul ei, crești ca artist sau în orice alt domeniu.
Ivan & Rodica Aculov: Orice om acceptă critica dacă este constructivă, dar majoritatea artiștilor sunt autocritici.
Ksenya Nikora: Cred că artiștii pot accepta critica doar dacă aceasta este constructivă. Este important ca ea să fie exprimată de către un profesionist sau un expert din domeniu, iar persoana vizată să nu fie atacată. Artiștii sunt firi creative și sensibile, fără excepții.
Anastasia Jantîc: Fiecare e diferit în felul său. Avem diferite viziuni, facem diferite alegeri. Dacă e să mă gândesc din punct de vedere personal, eu accept critica, dar o critică bine întemeiată, constructivă, bazată pe argumente. Îmi displace critica neargumentată, graba de a trage concluzii fără a cunoaște cazul. Recunosc, orice critică ar putea să mă afecteze emoțional, dar important e că cea constructivă mă face să-mi perfecționez aptitudinile, este un imbold să muncesc și să trec dincolo de limite.
Lasă un răspuns