67 de actrițe din Republica Moldova, care s-au filmat în producții peste hotarele țării

Industria cinematografică din Republica Moldova nu poate oferi multor actori posibilitatea de a-și manifesta talentul, astfel mulți hotărăsc să plece. Vrem să îți prezentăm doar câteva actrițe de la noi, care au jucat în filme atât în România, SUA, chiar și China.

Ecaterina Țugulea – O să începem cu Dalida, îndrăgitul personaj din serialul românesc „Las Fierbinți”. Probabil habar nu aveai că simpatica actriță este din Chișinău. Ecaterina a absolvit Academia de Arte din Chişinău și Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică de la Bucureşti.

Actrița a jucat în filmele: Eu sunt Dorin (2020)/ Cină de adio (2017)/ Panică la Operă (Live) (2016)/ L1-L5 (2014)/ După dealuri (2012). De aproape 10 ani, actrița joacă în serialul fenomen „Las Fierbinți”.

Gabriela Cojocaru – Pe Gabriela, probabil, o cunoșteți de pe rețelele sociale. Tânăra s-a mutat acum câțiva ani în China, unde a devenit o celebritate pe rețelele sociale. Acum are peste 2 milioane de urmăritori pe Douyin, versiunea chineză a Tik Tok și poate fi recunoscută după numele chinezesc Li Xiaoxiao. Datorită popularității de pe internet, moldoveanca s-a filmat și în câteva producții cinematrografice.

Leanka Grâu este fiica celebrului actor de la noi, Gheorghe Grâu și a actriței din Rusia, Stella Vladimirovna Ilnițkaia. Leanka a aflat abia la 14 ani cine este tatăl ei biologic.

Leanka Grâu este o actriță foarte celebră în Rusia, aceasta a jucat în peste 50 de filme și seriale.

Lia Sichevici – S-a născut la Rezina, dar și-a văzut visul cu ochii la București. Actrița a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București.

Basarabeanca a jucat în mai multe producții românești, printre care: „Serviciul Român de Comedie”, „Spitalul de demenţă” și chiar a jucat alături de actori celebri de la Hollywood: Jean-Claude Van Damme, Shia LaBeouf, Rupert Grint, Mads Mikkelsen, Til Schweiger, Dolph Lundgren şi Cuba Gooding jr.

Câteva din filmele în care o puteți vedea pe Lia sunt: Saturday Night Years, The Rental, 6.9 pe scara Richter, Exodus to Shanghai.

Lista cu actrițe talentate de la noi, care și-au găsit succesul peste hotare este foarte lungă. Această lista a fost realizată de Denis Roșca, autorul Cărții de a aur a Basarabiei și a Republicii Moldova. Cartea este despre moldovenii care au ajuns personalități remarcante peste hotarele țării.

Întrega listă cu actrițe poate fi văzută în video-ul de mai jos:

Abonează-te la articolele

Vip Magazin