Un actor român îl joacă pe Vlad Dracula într-o producție de pe Netflix

Iubitorii de filme istorice cu siguranță urmăresc serialul fenomen al momentului – Rise of Empires: Ottoman. Producția a ajuns la capitolul: „Otomanii: Mahomed vs Vlad”, adică la confruntarea celor doi domnitori. Potrivit istoricilor români – producția realizată de Netflix e cea mai bună variantă video a vieții lui Vlad Țepeș.

Sezonul doi din serialul lansat pe Netflix aduce în atenție rivalitatea dintre Mahomed și Vlad Țepeș. Domnitorul Valahiei contestă hegemonia otomană, iar istoricii sunt de acord că imaginea acestuia este prezentată ca a unui „războinic exemplar”, ceea ce pune România într-o lumină bună.

Din producție fac parte și actori români. Daniel Nuță e actorul, care îl joacă pe Vlad Țepeș. Acesta vorbește o engleză perfectă și a reușit să construiască portretul lui Vlad foarte aproape de original. La scrierea scenariului a participat și un istoric român, pentru ca totul să fie corect relatat.

Radu cel Frumos, fratele lui Vlad este jucat de un alt actor român – Radu Andrei Micu.

După cucerirea Constantinopolului, sultanul Mahomed al II-lea îşi consolidează puterea, dar un conducător din Ţara Românească ameninţă să-i doboare imperiul”, transmite Netflix în descrierea sa oficială pentru sezonul 2 „Ascensiunea imperiilor”. Producția a devenit virală și merită văzută.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin