Gabriela Nacu: Vacanțele mele nu sunt niciodată întâmplătoare | #womeninspire

Are mereu o ținută ireproșabilă. Este elegantă, hotărâtă și independentă. Pe Gabriela Nacu nu o vezi niciodată purtând mai mult de două culori. Cu aceeași grijă și dragoste creează interioare speciale și te va impresiona mereu prin mixurile curajoase de texturi și abordările neașteptate. Nu-i este frică să fie diferită de alții, dimpotrivă – îi place să spargă stereotipurile! Fiecare vacanță a ei are un scop, fie că este vorba de o expoziție, fie că participă la un training. Timpul este prețios, de aceea preferă să îmbine mereu utilul cu plăcutul.

Funcția: Fondatoare „Gabriela Nacu Interior”

Data, anul, locul nașterii: 29.03.1987, Chișinău

Vacanță. Expoziție. Design. Recent m-am întors din Singapore, de la o galerie de design de interior. Încă mai sunt sub impresiile de la FIND – Design Fair Asia. Prefer să mă inspir de pe orice platformă care definește termenul de „design”. Cu fiecare expoziție, îmi resetez ideile și devin mai pregătită pentru tot ce fac. Vacanțele mele nu sunt niciodată întâmplătoare. Ele se organizează cu o destinație și un scop anume. Anul trecut am ales Milano.

Simplu. Să fie clar de la bun început, minimalism nu înseamnă cheltuieli mici, ci mai multă funcționalitate. E mai greu să faci ceva simplu și aestetic, care să fie în armonie cu toate obiectele din casă, decât să le pui pe toate într-un pachet comun. Un designer profesionist va stabili din start o listă cu lucrurile realmente necesare și utile, evitând a fi influențat de o multitudine de chestii mărunte, dar în vogă.

Clienți. Idei. Creativitate. Îmi place să lucrez cu oamenii și să le înțeleg așteptările. Eu știu cât valorează ideile și implicarea mea într-un proces creativ și mă dedic până în cele mai mici detalii. Atunci când clientul este mulțumit, eu sunt și mai mulțumită. Întotdeauna mizez pe o atitudine corectă și frumoasă. Toate instrumentele și mijloacele mele de lucru sunt bazate pe un echilibru constant între culori și funcționalitate.

Wabi-sabi. Imperfecțiune. Stilul care mă caracterizează este wabi-sabi, termen ce provine din filozofia japoneză și definește arta de a găsi frumusețea în imperfecțiune, autenticitate și contemplarea naturii. În orice proiect mă străduiesc să adaug aceste elemente, fiindcă sunt și adepta obiectelor brute din natură, cum ar fi lemnul și piatra, detaliile ciudate ale veselei vechi și ale mobilierului realizat manual. Dar nu ezit să experimentez și cu alte stiluri, important e să putem crea medii armonioase, care să fie primitoare și familiare.

Imaginație. Brașov. Calitate. De curând, am conceput două proiecte care depășesc limitele obișnuite – unul în Brașov și altul în Istanbul. În Brașov am ales mai mult elemente wabi-sabi, iar în Istanbul proprietarul mi-a permis să mă joc cu contrastul de culori și să folosesc mai multe accente arăbești. Când ai libertate, imaginația începe să lucreze altfel. Contează să ai stofă bună, să nu simți limitele și pur și simplu să creezi. Sunt mândră că aceste proiecte sunt deja în execuție și la sfârșit de noiembrie proprietarii vor pune nota.

Independență. Femei. Finanțe. Orice femeie preferă să fie independentă financiar. Banii nu mai sunt un lux, sunt o necesitate și eu am încercat să găsesc întotdeauna modalități care să mă ajute să nu le duc lipsa. O bună școală a fost poate și plecarea mea în SUA cu „Work and Travel”. Pe atunci eram studentă, dar fiecare informație se acumulează și lucrează în timp pentru noi.

De ce aleg să port pantofi? Consider că pantofii sunt o piesă importantă în garderoba unui femei! Asta presupune mai multă eleganță, atitudine, stil – ceea ce-mi redă feminitate și caracter.

Mamă de băiat. Nu pun reguli, dar încerc să-mi educ copilul prin propriul exemplu. Știu că dacă voi pune accentele corecte din start, va veni o zi în care să mă bucur de rezultat. Copiii întotdeauna merg pe urmele părinților, de aceea am grijă pe unde pășesc. Sunt o mamă iubitoare și vreau să-i insuflu toată încrederea și libertatea că totul e posibil, contează dorința.

Dimineți. Cafea. Ore. Diminețile mele sunt esențiale. Am câteva tabieturi pe care le respect. Micul dejun, muzică, un păr frumos aranjat și buna dispoziție cu care îmi încep ziua. Îmi place să arăt bine și nu o fac neapărat pentru alții, o fac pentru mine! A fost o alegere conștientă să nu îmi iau acasă aparat de cafea, dar când merg pe stradă și simt mirosul ei, mă opresc neapărat. Îmi place să o savurez fiind la volan. Astfel, zilele mele sunt mai creative!

GENERAȚIA MEA CREDE ÎN STIL, CALITATE ȘI MIZEAZĂ PE O ATITUDINE FRUMOASĂ ÎNTRE GENERAȚII.

#designinterior

COORDONARE: ZINA BIVOL, FOTO: PETRU PLATON

Abonează-te la articolele

Vip Magazin