Studiile arată că relațiile sunt una dintre componentele cheie în determinarea nivelului de fericire al oamenilor, iar Ana Pavalachi deține această cheie cu care își ajută clienții să se redescopere și să fie într-un echilibru armonios cu ei înșiși. Primele studii ale sale au fost în economie, dar dintotdeauna a lucrat și a consultat clienții. Ana știe să valorifice sursele interioare ale omului și de la fiecare ședință mereu îți găsești singur răspunsul.
Funcția: Psiholog
Data, locul nașterii: 09.08., Călărași
Timp. Gestionare. Am învățat în timp o regulă: reușești ceea pentru ce oferi și planifici timp, respectiv, includ în programul meu, regulat, activități de relaxare și sport. Altfel, sunt absorbită de rutină și muncă, fără să-mi dau seama cum ajung la epuizare.
Specialist. Psiholog. Oamenii care vin la mine trebuie să știe că vizita este despre ei, exclusiv despre ei. Este un spațiul confidențial și sigur, unde pot și trebuie să fie sinceri, chiar și cu prețul durerii emoționale sau fizice. În cadrul consultațiilor se stabilește un raport, o discuție, care îl ajută pe om să facă legături cauză-efect, să trăiască și elibereze emoțiile blocate. Probabil, „super-puterea” mea este să schimb starea oamenilor. Eu cred și mă conving constant că, convingerile ne formează percepția, percepția ne formează starea. Din stările pe care le avem, luăm zilnic decizii. Aceste decizii ne determină viață, poate chiar destinul.
Economie. Psihologie. Pasul pe care l-am făcut de la economie la psihologie a fost unul cumva radical. Dar, esențial este faptul că recalificarea profesională, în domeniul psihologiei și psihosomaticii, făcută la Moscova a venit să completeze frumos studiile de: licență, masterat și doctorat în business și administrarea afacerilor. Dintotdeauna am consultat și lucrat cu oamenii, inițial a fost pe domeniul afacerilor, atunci discutam subiecte de finanțare și elaborare a unui plan de afaceri. Acum, la fel îi consult, doar că proiectul la care lucrăm este însăși omul.
Gânduri. Dacă îți poți schimba starea, poți schimba lumea!
Personal. Psihosomatica m-a ajutat să înțeleg un lucru fundamental: creierul și corpul sunt două părți ale unui întreg. Procesele psihice, gândurile, credințele, percepțiile, emoțiile și stările noastre ne influențează direct și indubitabil corpul. Echilibrul interior înseamnă sănătate, atât emoțională, cât și fizică. Psihicul poate minți, corpul nu. Boala este modalitatea prin care corpul ne comunică despre un dezechilibru sau un conflict interior.
2023. Rezultate. Cuvântul care ar caracteriza acest an, ar fi: muncă. Am muncit extrem de mult în ședințele individuale, mi-am bătut recordul la numărul de ședințe per lună și an. Rezultatele sunt feedbackul clienților și convingerea mea fermă că fac exact ceea ce trebuie.
Familie. Mamă. Relații. Acasă este despre familie, despre a fi împreună cu soțul și cei doi copiii minunați: Valeria și Alexandru. Îmi place să mă redescopăr alături de ei, pentru că relațiile sunt cele în care aflăm cine suntem și în care reușim să vindecăm răni, dacă suntem suficient de deschiși și sinceri. Îmi place să cred și chiar mă simt o mamă suficient de bună. Poate, pentru că, mi-am dat șansa să nu știu nimic din ceea ce înseamnă a fi mamă, dar să învăț, să mă adaptez, să mă redescopăr pe mine, în rolul de mamă.
Vise. De fapt, anume visele sau dorințele sunt cele care mă mișcă. Punctul în care am ajuns astăzi nu este o întâmplare sau o juxtapunere de evenimente, este o consecință a ceea ce mi-am dorit acum cinci ani, dar și pentru ceea ce am depus un efort enorm. Am muncit la visele mele și acum am și un program de dezvoltare personală, intitulat „WishLIFE”, în care învăț oamenii să-și dorească ambițios, să creadă și să acționeze spre îndeplinirea viselor.
Acum. Acum sunt în plin proces de creare a unei platforme online de dezvoltare personală și transformare a resurselor interioare în rezultate exterioare. Proiectul „ReLIFE Academy” vine să ajute oamenii prin: cursuri, instruiri, programe și alte instrumente să folosească și valorifice resursele lor interioare. Cumva, concluzia la care am ajuns, lucrând zilnic cu oamenii, este că am învățat să-i ascultăm pe alții și am uitat să ne mai ascultăm pe noi, asta este principala problemă a timpurilor noastre. Probabil, într-o lume în care multe sunt copy-paste, avem nevoie să revenim la autenticitatea noastră.
GENERAȚIA MEA CREDE CĂ NU ARE VOIE SĂ FACĂ GREȘELI ȘI CĂ TREBUIE SĂ CORESPUNDĂ AȘTEPTĂRILOR PĂRINȚILOR. ESTE DOAR UN MIT CARE TREBUIE SPULBERAT.
#psihologie
COORDONARE: ZINA BIVOL, FOTO: NATALIA MITEREV
Lasă un răspuns