Cu muzica ei începe a doua tinerețe. Anișoara Puică este interpreta care, probabil, cel mai rar se prinde în conflicte. Își trăiește viața moderat și în armonie totală cu ceea ce interpretează. Majoritatea pieselor sale sunt ca o autobiografie unde se cântă dragostea, dorul și viața omului, cu bune și cu rele!
Funcția: Artistă
Data, anul, locul nașterii: 17.11.1967, Nicoreni. Drochia
Simplu. Imaginea și atitudinea mea față de tot ce mă înconjoară nu s-a schimbat de-a lungul anilor. Am rămas aceeași Anișoară Puică, cum m-au cunoscut oamenii acum trei decenii. Doar că am acumulat cu anii mai multă experiență și înțelepciune.
Repertoriul. Întotdeauna am avut grijă de repertoriul meu, fiind mereu în căutarea melodiilor noi și textelor inedite, fie de muzică ușoară ori populară. Sunt atentă și am grijă de mesajul pe care-l aduc oamenilor. Iubesc să cânt dragostea și dorul și mă bucur când lumea se regăsește în piesele mele, spunându-mi că le cânt viața lor.
Agendă. Responsabilități. Sunt angajată la Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină”. Pe lângă serviciu, am multe alte activități și de aceea mereu încerc cu grijă să-mi gestionez agenda. De atitudinea și corectitudinea mea depind următoarele colaborări.
Mulțumesc. Am învățat să fiu recunoascătoare pentru tot ce-mi oferă viața. În primul rând, atunci când deschid ochii, îi mulțumesc Celui de Sus că mi-a dat o nouă dimineață, îi mulțumesc pentru tot ce am azi și pentru ziua de mâine. Mulțumesc pentru familia mea și prieteni, pentru melodiile pe care le cântă și le solicită din repertoriul meu oamenii. Aceste momente fac din fiecare zi o sărbătoare.
Provocării. Reușite. În acest an, mi-am făcut singură o provocare. Am selectat melodii din repertoriul M. Tănase, I. Radu, E. Sărăroiu, G. Petrescu, le-am îmbrăcat în orchestrații noi și am susținut două spectacole la Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină”. Două spectacole cu sala arhiplină și cu publicul în picioare aplaudând. Întâlnirile cu publicul meu sunt pline de motivație și de sens. Recunoscătoare pentru tot.
Scenă. Public. Fidelitate. Dacă știi să-ți clădești o temelie sănătoasă, o imagine bună, să ai grijă de repertoriu, să nu te cerți cu nimeni, să-ți păstrezi stilul tău, să nu pierzi din calitate și să fii sinceră cu publicul, atunci sunt sigură, cu certitudine, scena rămâne deschisă toată viața, cât vei dori și vei putea cânta.
Memorabil. Fiecare an îmi aduce câte ceva nou, dar îmi amintesc de anul 2006, când am lansat albumul „Viața mea toată-i iubire”, majoritatea pieselor erau scrise pe atunci de Maria Stoianov. Tot în acel an am susținut și un spectacol la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde peste noapte am devenit cunoscută de la mic la mare. Acel an a fost ca o binecuvântare pentru toți anii mei de carieră.
Comparație. Obiective. Întotdeauna a existat muzică bună și mai puțin bună, dar, cu ani în urmă, era o comisie care asculta toate melodiile și textele și se făcea o analiză selectă la toate. Acum fiecare ascultă și cântă ce-i place.
Momente. Fericire. Încerc să mă bucur de toate momentele plăcute pe care mi le oferă viața, dar fericirea de a fi mamă și de a fi bunică este incomparabilă. Am un fiu, Radu, iar de câțiva ani mă bucur că am o nepoțică și ne putem juca împreună. Fiecare întâlnire cu publicul meu, fie la concerte, nunți sau alte evenimente mă reîncarcă cu energie pentru următoarele mele piese și apariții în scenă.
Iubire de sine. Nici prea mult și nici prea puțin, dar mă uit destul de des în oglindă. Pun mai mult accent pe imaginea mea de scenă, în rest, când am posibilitate, îmi iau orele de somn, mă alimentez natural, folosesc cremele mele preferate, mergem în vacanțe, îmi place să citesc citate deștepte, din ele poți culege oricând o morală bună.
Am fost. Sunt. Voi fi. De când mă țin minte sunt o luptătoare, niciodată n-am cedat, sunt foarte muncitoare, ambițioasă și de fiecare dată mi-am atins scopul propus. Cert e că n-am reușit întotdeauna așa cum mi-am dorit eu, pentru că nu totul a ținut doar de mine. Dar așa e scena și viața de artist – cu urcușuri, dar și cu eșecuri, important e să-ți continui drumul.
Biografie. O parte din melodiile mele sunt despre mine, autobiografice. În special mă regăsesc în piesele „A doua tinerețe a-nceput”, „Viața mea”, „La fântână de la poartă” și altele. Cât despre vise, vorbesc doar atunci când sunt realizate sau cel puțin începute.
CRED ÎN OAMENI BUNI, ÎN DUMNEZEU, ÎN PRIETENIE, OMENIE, DRAGOSTE, GENEROZITATE ȘI DISCIPLINĂ.
#muzică
COORDONARE: ZINA BIVOL, FOTO: ARHIVA PERSONALĂ
Lasă un răspuns