PAVEL STRATAN
Artist (cântăreț și textier de muzică folk)
PRIMUL LUCRU CARE M-A DUS SPRE VISUL ÎMPLINIT A FOST CHITARA PE CARE AM ÎMBRATIȘAT-O la vârsta de cinci ani, deși visam să fiu actor de filme și iluzionist.
LECȚIILE CARE MI-AU RĂMAS ÎN SUFLET CU ADEVĂRAT AU FOST DE LA PROPRIILE GREȘELI. Așa că nu vă temeți să greșiți, unele dintre ele vă pot schimba viața mai ceva decât o sută de lucruri făcute corect!
ÎNCĂ NU M-AM COPT ȘI NICI NU ȘTIU DACĂ AȘ VREA SĂ MĂ COC VREODATĂ! Credeți-mă că greșesc în atâtea încât îmi face plăcerea să înțeleg, de fapt, că mai am încă multe de învățat.
AM RISCAT ȘI AM OPRIT SUCCESUL, PUNÂND PE PRIMUL LOC DOAR COPILĂRIA COPILULUI…
CÂND AI LUMEA LA PICIOARE, MULTE POȚI FACE. Dacă la timpul respectiv acceptam lansarea albumului „La vârsta de 3 ani” al lui Cleo, în toate țările în care mi s-a propus, sigur că schimbările erau colosale. În 2006 mi s-a oferit să aleg „mult” ori „puțin”. Mi-am ales puținul. După 18 ani sunt sănătos, fericit, cu doi copii minunați și cu o soție superbă! Cine știe cum avea să fie altfel…
INDIFERENT CU CE TE OCUPI ȘI CARE-I SCOPUL TĂU ÎN VIAȚĂ, DACĂ TE TREZEȘTI DIMINEAȚA, FACI SPORT, TE ALIMENTEZI CORECT, MUNCEȘTI CU PLĂCERE CÂT TE ȚIN PUTERILE, nu deranjezi pe nimeni, ba dimpotrivă ești și altora de folos, nu ai cum să te abați de la drumul corect.
CÂND LUPȚI, SIMȚI CĂ TRĂIEȘTI, VIAȚA E PLINĂ, FIECARE EFORT FACE PARTE DIN PLĂCEREA DE A TRĂI. Multă lume se gândește că trebuie să lupte până își atinge scopul, nu e așa, toată viața trebuie să lupți, altfel își pierde sensul.
VIP MAGAZIN A FOST PRIMA REVISTĂ CARE MI-A FACUT LOC PE COPERTĂ. Acest lucru a însemnat un mare ajutor pentru mine, a fost acea rampă de lansare în presă, de care are nevoie orice artist. Colaborările noastre continuă în fiecare an. Fie că e vorba de un interviu nou, o ședință foto sau chiar trofee câștigate.
Pavel…
Ce obiceiuri ai dezvoltat pentru a rămâne pozitiv și motivat în viața de zi cu zi?
Ai nevoie de o pereche de ochelari, una de căști și sigur, de măiestria de a regla prin aceste două lucruri ce vrei să vezi și ce să auzi. De aici pornesc toate.
Care este cea mai interesantă experiență culturală pe care ai avut-o și cum te-a influențat?
În clasa a treia am participat la un festival raional în Călărași, se organiza de Sfintele Paști și se numea „Voci de argint”, unde am luat locul doi. Asta a fost prima experiență de a cânta pe scenă și rămâne a fi una dintre cele mai interesante.
Ce loc din lume consideri că este cel mai frumos și de ce?
Cele mai frumoase locuri rămân a fi cele pe care le-am vizitat cu soția mea.
Ce crezi că este cel mai important în călătoria de autocunoaștere și dezvoltare personală?
Cititul cărților și punerea în practică a esenței pe care o aduni din ele.
Dacă ai putea petrece o săptămână fără nicio responsabilitate, ce ai face cu timpul tău liber?
O săptămână e prea mult, m-aș plictisi, dar o zi întreagă aș sta la pescuit cu feciorașul meu drag. Ambii adorăm pescuitul.
Ce sfat ai da celor care încearcă să găsească echilibrul între viața profesională și cea personală?
Să-l găsești e ușor, e greu să-l menții. Cum se spune, viața e ca mersul pe bicicletă, ca să-ți menții echilibrul trebuie permanent să te miști.
Ce te face să iubești necondiționat și nemărginit?
Încrederea, doar încrederea.
Cum îți menții relațiile de prietenie și ce înseamnă un prieten adevărat pentru tine?
Aici cred că voi vorbi doar despre un singur prieten, cu care menținem aceeași relație frumoasă de 25 de ani. Pentru o astfel de relație trebuie să muncești foarte mult. Acel om este scumpa și draga mea soție. Dar mai repet o dată, trebuie să muncești muuult pentru o astfel de relație.
Ce ai vrea să cunoască, să țină minte lumea despre tine?
Că am fost și sunt un familist convins și un tată iubitor, care se dedică în totalitate copiilor. Ca artist rămân a fi un mare fan al publicului meu, indiferent în fața a câtor oameni aș fi cântat, întotdeauna am fost la fel de sincer și la fel de copleșit de aceleași emoții!
Dacă ar fi să scrii o carte despre viața ta, care ar fi titlul și care ar fi mesajul principal pentru cititori? Altfel spus… oferă un titlu Poveștii tale de copertă.
Cartea pe care o voi scrie se va numi „Fenomenul Cleopatra Stratan și cele 3 laturi perfect egale”. Iar dacă aș scrie o carte despre mine și viața mea, ar avea titlul „Echilibrul”. Știu că sună straniu, dar tot ce s-a petrecut în viața mea și când spun totul, înseamnă totul, a încăput fix într-un singur vers: „Cât să beu să-mi fie numai bine?” și aici nu mă refer la băutură…
Lasă un răspuns