
Recunoașterea și aprecierea colegilor, pacienților și a societății mă motivează și mai mult să muncesc.
În numele sănătății neurologice
Interviu: Iuliana Mămăligă, Foto: arhiva personală
Octavian Misic
Director medical al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie
Născut pe 10 iulie 1974
Studii: medicale medii și superioare; universitare și postuniversitare (cu multiple specializări și perfecționări); studii în economie și management
Societate
Este un nume ce cântăreşte din plin respectul a sute de pacienţi pe care i-a salvat, al colegilor de breaslă şi al echipei lui de profesionişti. Octavian Misic îşi poartă cu demnitate şi responsabilitate halatul alb al ştiinţei lui Hippocrates, oferind soluţii reale de reabilitare şi tratament celor care păşesc pragul Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie. Şi în 2024 a mers pe acelaşi făgaş, cel în numele sănătății.
În calitate de director medical al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie, aproximativ în fiecare zi iau decizii în comun cu colegii sau echipa mea, practic este cel mai important moment atunci când vorbim despre schimbarea şi salvarea vieţii în multe cazuri. Cea mai complicată decizie din cariera mea sigur că a fost hotărârea de a accepta funcția de director medical al Institutului.
Vorbind despre anul 2024, printre cele mai bune fapte a fost participarea mea la Congresul Mondial al Durerii-IASP 2024, în Amsterdam, Olanda, care a fost și unul jubiliar de 50 de ani ai acestei Asociații (IASP), fiind o plăcută coincidență și cu jubileul meu.
Pe lângă multe altele, încă la debutul activității medicale în calitate de medic rezident neurolog, am diferențiat rapid o durere banală de spate cu infarct miocardic acut, fiind singur de gardă l-am transportat personal la Institutul de Cardiologie, unde pacientul a fost salvat. Este fascinant și cum cu un ciocănaș și un acușor, în cazul în care cunoști bine sistemul nervos poți în multe cazuri să stabilești la ce nivel este afectat acest sistem, fiind cel mai complicat din organism.
Încerc să-mi motivez colegii, prin integrarea echipei și definitivarea scopului comun: salvarea vieților și ameliorarea stării sănătății cu un grad înalt de satisfacție din partea pacienților și a colaboratorilor. o echipă unită, în care fiecare membru își cunoaște rolul și își asumă responsabilitatea, poate face diferența în momente critice, iar empatia și profesionalismul sunt la fel de importante ca și expertiza medicală atunci când vine vorba de îngrijirea pacienților.
Viaţa de la Institut şi cea de familie are nevoie de atenţia mea. E cam complicat, dar graţie înţelegerii şi suportului major a celor din jurul meu, se obţin lucruri frumoase.
Lasă un răspuns