Cătălin Botezatu, premiantul „Omul Anului 2016” datorită succesului în industria modei

Succesul său se măsoară în emoţii, niciodată în bani! Este un adevăr pe care Cătălin Botezatu l-a confirmat zilnic prin atitudinea sa faţă de oameni şi față de lucrurile care îl înconjoară. Iar în anul 2016 i s-au întâmplat cele mai multe lucruri bune, mai ales din punct de vedere profesional.

Cătălin Botezatu este omul care impresionează nu prin faptul că este, poate, mai bogat decât Irinel Columbeanu sau pentru că are case la Londra, Bucureşti şi Paris, sau pentru că este celebru. Cătălin Botezatu este unul dintre foarte puţinii oameni care s-au construit pe sine şi care nu s-au lăsat ameţiți de succes. Sincer, cald și simplu, indiferent de înălţimile pe care le escaladează.
Dacă e să vorbim despre 2016, atunci acest an reprezintă colaborarea spectaculoasă cu Viggo, deschiderea a cinci magazine în toate mallurile importante ale României și aici, în Moldova, precum și planificarea unui proiect important în Praga.
Fiecare zi din cei 32 de ani de carieră l-au făcut să se impună pe piața națională și internaţională, reuşind astfel să rămână în top. Celebrul designer crede că asta este cel mai important: să urci, bineînțeles gradat, prin niște etape profesionale, și să rămâi acolo, indiferent de perioadele vieții sau de schimbările care au loc în acest domeniu. „Lăsând la o parte acest lucru, cele mai importante realizări sunt legate de autodepășirea mea și de dezvoltarea în multiple direcții, precum și de reușita de a deschide noi orizonturi în fashion: colecții prêt-à-porter și haute couture pentru femei, underwear pentru femei / bărbați, accesorii din piele și, nu în ultimul rând, cea mai recentă și spectaculoasă colaborare cu brandul de costume bărbătești Viggo.
Cu certitudine, Cătălin Botezatu este omul anului 2016, chiar dacă nu a lăsat niciodată mâinile în jos şi a muncit în fiecare an cu perseverență, dăruire. L-a marcat dorința de a fi tot timpul în top, de a demonstra în permanență că e cel mai bun și, nu în ultimul rând, sacrificiul. Pentru că întotdeauna un om de succes înseamnă un om care înțelege sacrificiul, un om care lasă poate la o parte din viața personală în favoarea carierei. Brandul Cătălin Botezatu și oamenii cu care colaborează au devenit omniprezenţi. Este regăsit în toate revistele, în toate magazinele, lăsând o amprentă extraordinară în fashionul românesc, mai ales în ultima perioadă, cu brandul Viggo pe partea masculină, precum și pe cea feminină cu diferitele proiecte dedicate.
Cătălin Botezatu are o filosofie aparte în ceea ce priveşte afacerile sale. „Pentru mine, detaliile în muncă nu prea există, ne declară designerul. Cred că în muncă există doar dăruire, doar acea putere de muncă asiduă până la epuizare. Consider că nu poate merge bine totul până la capăt dacă nu iubești cu adevărat ceea ce faci. Asta este, de fapt, esența succesului: să îți dorești cu adevărat și să faci totul cu pasiune.”
Povestea lui Cătălin Botezatu este una de succes. A început cu lenjerie pentru femei și bărbați, după care cursul muncii l-a condus către atelierul de haine prêt-à-porter și haute couture, acestea completându-se cu linia de accesorii din piele, și, ca o ultimă adiție în portofoliu, s-a ivit colaborarea impresionantă cu brandul de costume bărbătești Viggo, care își dorește să pună calitatea la dispoziția fiecărui împătimit de stil, oferindu-i articole vestimentare din țesături și construcții premium la prețuri imbatabile.
Dar succesul financiar nu-i va aduce niciodată ceea ce satisfacția sufletească a adus în viața sa. Din acest motiv, Cătălin Botezatu alege să se mândrească cu lucruri aparent mărunte, dar, în esență, mărețe. „Mă simt cel mai puternic și mai prosper atunci când văd că inspir oameni prin munca mea, atunci când văd că aceștia mă susțin în momentele dificile și mă apără, chiar și cu o simplă vorbă bună, de răutățile gratuite din România. Simt că înfloresc și că am totul de pe lume atunci când aduc un zâmbet larg pe fețele celor mai puțin norocoși, fie ei copii, bătrâni sau oameni care au ratat șansa. Sunt cel mai fericit atunci când mă trezesc dimineața și conștientizez cât de bogat sunt pentru simplul fapt că trăiesc, că sunt sănătos și că pot face încă o mulțime de lucruri care să deschidă orizonturi, inimi și visuri. Succesul meu se măsoară în emoții, niciodată în bani.”
Fişier
Creator de modăData şi locul naşterii:
3 decembrie 1966,
Alexandria, RomâniaStudii: Institutul European de Modă din Milano, unde l-a avut ca profesor pe regretatul stilist Gianni Versace.
Text: Rodica Ciorănică
Foto: arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin