Alexandrina Grecu – Cultură | Omul Anului 2020

Fișier

Funcție: Actriță
Data și locul nașterii: 08.01.1999, or. Chișinău
Studii: Universitatea “Lucian Blaga”, or. Sibiu, România
Coordonare: Iuliana Mămăligă
Foto: Arhiva personală

Are talentul actoriei în gene, e clar. Dar, pentru ca el să se manifeste și să cucerească publicul e nevoie de multă muncă. Alexandrina știe. Cu un mentor pe potrivă cum e tatăl ei, renumitul Sandu Grecu, eroina noastră poate din contra, depune duble eforturi pentru a fi la înălțime. Și, acestea au fost răsplătite, inclusiv în 2020. O dovadă este și prezența ei în acest top de oameni valoroși, adevărate surse de inspirație pentru toate generațiile.

CRED ÎN DISCIPLINĂ ȘI ÎN MUNCĂ. Doar așa poți obține ceea ce vrei. Uneori dau dovadă de impulsivitate și hotărâre, duritate chiar. Alteori, mă găsești sensibilă și plină de emoții. Sunt momente când mă gâdesc la faptul cât de firești și benefice sunt aceste calități…Într-un final, vreau să le mulțumesc părinților pentru tot ceea ce mi-au oferit și ajutat să ajung unde sunt acum.

AM CRESCUT ÎNTR-UN MEDIU FRUMOS, SĂNĂTOS. „Repiram” cultură. Multă și adevărată. Copilul are nevoie de o curățenie aparte pentru suflet, de o purificare a personalității atunci când se dezvoltă, când își conturează calitățile, valorile.

SĂ RĂMÂI OM INTEGRU, indiferent de situație, e un mare talent. Îmi e greu acum să-mi calculez reușitele în viață. Unele sunt puține, altele- mici, poate neimportante. Dar, am avut posibilitatea și norocul de a studia la o facultate foarte bună, de a profesa meseria, de a învăța lucruri noi în fiecare zi, de a rămâne tânără, aptă de a primi și reîntoarce, de descoperi, iubi, visa, cânta și plânge.

NU EXISTĂ OAMENI DESTULI DE BUNI, GENIALI SAU TALENTAȚI. Există omul care muncește și îi place ceea ce face. Apoi, cred că este și o „specie” rară de persoane – cele care au priorități bine puse la punct, care ajută alți oameni să crească, te poți baza pe ele, chiar dacă sunt rare și singure.

EU ÎMI VĂD DE TREABĂ. Încerc să devin un om liber, deschis, unul care iubește și se bucură de viață. Totul este relativ în viață. Am forța de a mă regăsi pe mine și inteligența de a progresa, de a lăsa într-un colț toate frustrările și părerile ieftine. Azi ești bun, mâine – nu.

CRED CĂ UN OM DE SUCCES DIN ȚARA NOASTRĂ se teme să se exprime. Nu zic nimic mai mult, e greu să te abții, aproape imposibil, dar și tăcerea e un răspuns. E bine să taci și să faci. E bine să-ți vezi de treaba ta, e bine să te uiți în oglindă, să îți pui întrebări, să mai cauți răspuns la altele puse de alți oameni. E bine să fugi de turmă, de minciună, de orgoliu, bârfă, de indivizi care nu pot iubi și nu pot oferi, de oameni lași, de incapacitatea de a rămâne firesc, de egoism, mediocritate…

SĂ ALEG CARIERA ÎN TEATRU IZVORĂȘTE DE LA „SATIRICUS”. E locul unde am crescut, am petrecut acolo cei mai frumoși ani din copilărie. Mă simt cel mai bine, e ca acasă, e refugiul meu chiar dacă sună clișeic. Nu e pompos, recunosc, poate și exagerez, dar mai puțin mă interesează, așa numita „opinia publică”.

„SATIRICUS” E LOCUL ÎN CARE POȚI CREȘTE și te poți dezvolta fără a fi presat de cineva sau ceva, fără de a devaloriza personalitatea pe care ți-ai format-o. În teatrul acesta se muncește, și se muncește, pentru că oamenii vor să facă teatru, vor să vină la muncă, vor să creeze, vor să facă dans, vor să își perfecționeze atuurile și bagajul literar pe care îl posedă, vor să muncească, mă repet iarăși, dar așa e.

O FACULTATE ÎN AFARA ȚĂRII, GREA DECIZIE… Și totuși, cum spun englezii, I did it. A fost dificil și frumos, cu lacrimi și zâmbete, nopți nedormite, sunete nocturne, griji ale părinților, drumuri lungi Chișinău – Sibiu și înapoi. Dar am câștigat atât de mult și m-am schimbat. Am adunat un bagaj de cunoștințe și o schimbare de personalitate. Viața mi s-a arătat cu alți ochi.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin