Aurelia Salicov – Omul Anului 2021

Fişier

DIRECTOR GENERAL INTERIMAR AL PARCULUI INDUSTRIAL TRACOM, PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI PATRONALE A PARCURILOR INDUSTRIALE DIN REPUBLICA MOLDOVA

DATA ȘI LOCUL NAȘTERII: 5.12, S. MĂȘCĂUȚI, R-NUL CRIULENI

STUDII: USM, ACADEMIA DE ADMINISTRARE PUBLICĂ A GUVERNULUI REPUBLICII MOLDOVA

COORDONARE: RODICA CIORĂNICĂ

FOTO: ARHIVA PERSONALĂ

Constanță și seriozitate

În activitatea mea profesională mă bazez pe două criterii: constanță și seriozitate. Nu cred că putem reuși în viață dacă nu avem o atitudine corectă față de muncă și echipa alături de care creștem profesional și de comunitatea în care trăim. Am o pasiune aparte pentru inovare și schimbarea în bine a lucrurilor.

Acceptarea poziției de director general al Parcului Industrial Tracom a fost generată de dorința de a schimba în bine această platformă economic importantă pentru țara noastră. În acest moment, în Tracom își desfășoară activitatea 71 rezidenți. De asemenea, în cadrul companiilor rezidente muncesc circa 2500 angajați, iar investițiile realizate se ridică la peste 1,4 mlrd lei. Anual, comunitatea noastră generează aproximativ 500 mln lei impozite în bugetul de stat.

Pe parcursul celor 11 ani de activitate, Tracom a devenit o platformă atractivă pentru dezvoltarea proiectelor în diferite domenii. Să administrezi un teritoriu de 32 hectare, să creezi condiții confortabile pentru activitatea rezidenților, să creezi o comunitate în adevăratul sens al cuvântului și să le asiguri membrilor acestei comunități tot sprijinul de care au nevoie, este o misiune de maximă responsabilitate și implicare!

Avem o echipă mare, de peste 2500 angajați! Tracom pentru noi, administrația și rezidenții, este casa noastră. Trăim timpuri mai complicate legate de criza economică și situația instabilă în regiune, de aceea consolidarea comunității și unirea oamenilor în jurul valorilor și principiilor comune este mai necesară ca niciodată. Depunem eforturi să fim aproape de oameni, organizăm reuniuni în care aducem recunoaștere celor mai de succes antreprenori, întâlniri de networking, competiții sportive etc. Desfășurăm activități sociale și caritabile. În curînd vom da startul unor activități culturale în aer liber pentru rezidenți, dar și pentru toți locuitorii capitalei. 

În scopul promovării oportunităților de afaceri ale rezidenților noștri participăm împreună la misiuni economice, forumuri investiționale sau conferințe. Suntem într-un dialog fructuos cu asociațiile de business, reprezentanții instituțiilor centrale, parteneri strategici ai Republicii Moldova, precum și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

Tracom devine o platformă economică atractivă și pentru investitorii străini. Conlucrăm activ cu Agenția pentru Investiții, misiunile diplomatice acreditate peste hotare, precum și cu alți parteneri pentru a disemina informația cu privire la oportunitățile oferite de parcul Tracom. Suntem activi și în cadrul asociațiilor mediului de afaceri. În acest an, Tracom a semnat un Acord de parteneriat cu proiectul Future Technologies Activity finanțat de USAID și Guvernul Suediei, care ne oferă tot suportul pentru reformele și transformarea parcului industrial într-o oază a tehnologiilor, inovațiilor și economiei circulare. Am depus și cererea de aderare la Asociația Internațională a Parcurilor Tehnologice și Științifice, fapt care ne va permite să ne aliniem la standarde internaționale și să avem conlucrare cu peste 130.000 de companii din diferite țări, membre ale acestei structuri. Avem o conlucrare eficientă cu parcurile industriale din România, în special cu cele din Cluj. Experiența colegilor din Cluj în dezvoltarea platformelor industriale este foarte valoroasă pentru noi și ne bucurăm de deschiderea colegilor de la Tetarom, Cluj Innovation Park de a împărtăși cu noi experiența lor.

Privim cu încredere în viitor. Împreună cu partenerul nostru Future Technologies Activity am inițiat elaborarea strategiei de dezvoltare a Tracom până în anul 2030. Viziunea noastră este axată pe 3 piloni: 1. green/verde – zonă de producere eco-industrială; 2. inovare – dezvoltarea unui hub pentru companii si servicii IT; 3. eficiență – lansare de subzone, crearea unor spații specializate pentru diferite industrii. Parcurile industriale din Republica Moldova pot deveni adevărați poli de creștere și dezvoltare regională.

Împreună cu echipa mea, vom depune tot efortul ca Tracom să devină cel mai dezvoltat și mai cunoscut ecosistem de afaceri, precum și o carte de vizită a economiei Republicii Moldova!

Abonează-te la articolele

Vip Magazin