Cartea sau filmul? Cred că de multe ori ți-ai pus întrebarea asta. Deși de puține ori ecranizarea reușește să transmită toate detaliile cu profunzime, așa cum o face o carte, există filme care au reușit să se ridice la nivelul romanului.
În acest articol o să îți povestim despre câteva cărți noi, care au inspirat producătorii și regizorii de filme (iar vestea cea mai bună e că sunt disponibile chiar acum pe Netflix).
„Acolo unde cântă racii”. (carte scrisă de Delia Owens) Filmul cu același nume a fost lansat recent.
Este vorba de un thriller, care te ține cu sufletul la gură. „Acolo unde cântă racii” explorează un misterios caz de crimă, care tulbură liniștea apăsătoare de pe coasta Carolinei de Nord. Principala suspectă este Kya, cunoscută drept Fata Mlaștinii, o tânără pasionată de natura în care a crescut de una singură, abandonată de toată familia. Aceasta este acuzată de moartea lui Chase Andrews, cel mai popular băiat din oraș, și este nevoită să înfrunte singură furia localnicilor, gata să o atace la fiecare pas. Cartea a devenit foarte populară, despre film așteptăm să ne spui părerea ta…
Love & Gelato (carte scrisă de Jenna Evans Welch).
Love & Gelato explorează aventura unei adolescente, Lina, pe parcursul unei veri memorabile. Aceasta ajunge în Toscana pentru a-i îndeplini ultima dorință a mamei sale, care a pierdut recent lupta cu o boală grea. Odată sosită aici, Lina primește un jurnal pe care mama ei l-a ținut pe vremea când a trăit în Italia, un jurnal care o ajută să descopere atât cine a fost femeia care i-a dat viață, dar și cum să profite din plin de perioada petrecută în Toscana.
Filmul are câteva aspecte diferite în comparație cu cartea, dar se pornește de la aceeași premiză.
„Menajera” (cartea scrisă de Stephanie Land).
Un serial inspirat dintr-o poveste de viață destul de dură. Menajera documentează drumul parcurs de Stephanie Land, care, la 28 de ani, s-a trezit cu planurile de carieră năruite, după ce o iubire de o vară s-a transformat într-o sarcină neprevăzută. Captivă într-o relație abuzivă, confuză în noul rol de mamă, aceasta începe să lucreze pentru a se putea întreține pe ea și pe fiica ei.
Miniseria s-a numărat printre cele mai de succes titluri de pe Netflix de anul trecut.
„Scrisori din Insula Guernsey” (carte scrisă de Annie Barrows)
Film: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Acțiunea are loc în 1946, într-o Londra încă răvășită de Al Doilea Război Mondial, unde Juliet Ashton caută un subiect pentru noua ei carte. Îl găsește într-o scrisoare neașteptată a unui bărbat de pe insula Guernsey. Cei doi încep un schimb de scrisori despre lumea în care trăiește bărbatul, un univers în care lectura joacă un rol primordial. Lectura explorată în cadrul Clubului de literatură și plăcinte din coji de cartofi din Guernsey.
Vizionare plăcută!
Lasă un răspuns