Ce fel de condiment este femeia? M-am întrebat admirând-o în timp ce combina îndrăzneţ arome ameţitoare din borcane mici… busuioc, cardamon, rozmarin… sau scorţișoară? Sau mereu o altă aromă… „Știi ce gătesc diseară?” … mi-a întrerupt ea gândul, apoi nu așteptă prea mult să ghicesc, știa că nu am cum, din moment ce pasiunea ei pentru gătit este atât de mare… și răspunse singură: „Dovleac copt cu file de curcan și coacăză neagră… cred că o să-ţi placă. Iar la desert e un fondant de ciocolată, preferatul tău”. Liuba știe să uimească în bucătărie, o admir pentru asta… gătitul este una dintre pasiunile noastre comune și nu pierdem nicio ocazie să descoperim noi reţete, fie urmărindu-l pe Jamie Oliver – idolul ei, fie vizitând restaurante și chiar taverne în călătoriile noastre. Pasiunea sa pentru gătit a evoluat frumos și, de acum un an, s-a reflectat într-un food blog, floricacuisine.wordpress.com, prin care Liuba împărtășește experienţele sale culinare, iar eu, soţul ei, mi-am oficializat titlul de „degustator și critic culinar personal”. În această călătorie ni se alătură cu bucurie cele două fiice ale noastre… care chicotesc când în casă miroase a clătite sau a deserturile lor preferate. Și iată că astăzi mă întreb: ce condiment este femeia?
Ar fi fost, poate, reprezentative în acest pictorial poze cu Liuba gătind sau oferind un master class, dar mi-am dorit să pun în lumină alte trăsături ale soţiei mele – fineţea, sinceritatea, simplitatea ei, pentru că toate aceste calităţi se reflectă oarecum și în ce gătește în bucătărie, în cum se comportă cu cei din jur și în felul său de a vedea lumea.
Așadar, încep asocierile aromate…
Oregano
Ușor dulce și plăcut proaspăt…
Cardamon
Piperat și cu arome de citrice…
Ghimbir
Imposibil de confundat
Scorţișoară
Puternică, proaspătă, dulceagă și caldă
Rozmarin
Extrem de aromată
Cimbru
Fină și parfumată
Curry
Între dulce și picant
Lasă un răspuns