Summitul Comunităţii Politice Europene, Castel MIMI, localitatea Bulboaca, vinuri superbe, doar oameni cu „sânge albastru” din Europa, preşedinţi de ţară şi feţe pe care le vezi doar la ştiri… Pot continua lista cuvintelor ce se asociază Cristinei Frolov, dar cred că va trebui să-i dedicăm o revistă aparte. Anul 2023 a fost unul dintre anii ei. Să nu uităm de expoziţiile de artă organizate prin intermediul Fundaţiei pe care o conduce, pasiunea pentru tot ce înseamnă vintage… E o femeie specială…
Funcția: Preşedinta Fundaţiei „Constantin Mimi”
Data, locul nașterii: 4.01, Bulboaca, Anenii Noi
Moldova + Summit. Organizatorii căutau un loc frumos, spaţios, ce ar putea lejer să fie asociat cu o carte de vizită a ţării noastre. În plus, gradul de securitate să fie unul major şi să avem o infrastructură bine pusă la punct. Faptul că noi am fost gazda unuia dintre cele mai renumite evenimente politice din Republica Moldova, ne face să muncim şi mai mult pentru imaginea acestei afaceri de familie, dar şi cea a numelui ţării noastre. Când am început să lucrăm la acest proiect, Castel MIMI voiam să devină un element din ADN-ul mândriei noastre ca neam, noi putem să organizăm orice tip de evenimente şi provocările ne fac să fim şi mai ambiţioşi.
Master MIND. Recent am început să fiu trainer pentru oameni de afaceri şi nu doar. O fac prin intermediul unei baze teoretice solide, a unei experienţe conturate în timp. Îmi fac anturajul, comunitatea de oameni care vor să-şi schimbe viaţa, cariera. Sunt persoane împlinite, dar care nu ştiu unde ar mai putea excela, oare ce mai pot schimba sau poate chiar să se reprofileze? Lucrăm, ofer consultaţii, suport şi instrumente pentru a aduce un nou suflu în viaţa antreprenorilor. Sunt oameni care se căută pe sine, vor un job nou sau poate îşi doresc să ajusteze unele elemente din meseria lor. Nu au timp să stea pe reţele, ei muncesc… Eu muncesc alături de ei şi chiar mă inspiră fiecare caz. Graţie proiectului meu, Master MIND, ofer soluţii, instrumente şi ghidaj. Vreau ca elevii mei să fie cei mai buni.
Succesul. Acesta se construiește cu paşi mici, dar siguri, cu obiective strategice bine definite și obiective intermediare ca indicatori de performanță. Succesul e o chestie relativă. Am văzut-o la participanţii de la cursurile mele. Pentru unii – să deschidă o fabrică de confecții, pentru altcineva – o reţea de grădinițe cu educație alternativă. Succesul meu înseamnă zile bine planificate, corelate cu scopurile mele majore. În weekend sau în zilele săptămânii folosesc acelaşi algoritm de planificare a zilei. Ador să fiu matinală, să am timpul şi tabieturile mele. Scriu planuri, idei, gânduri, sunt omul care îşi construieşte reuşitele după schemele proprii. Disciplina mă face independentă pentru că realizez ceea ce vreau eu și nu mă las „condusă” de dorinţele şi problemele altor oameni. Ziua o închei cu toate sarcinile bifate.
Strategia emoţiilor. Sau le suprimi (nu recomand, au consecinţe grave mai ales cu emoţiile negative) sau îţi schimbi atitudinea acolo unde nu poţi schimba lucrurile. Dacă avem o experienţă negativă, recomand să ne gândim la soluţii. În situații de criză, fac un plan de acţiuni, setez obiective și, ulterior nu mai sunt concentrată doar pe acesta, dar mai mult pe milestones, obiective generale intermediare. Pun accente pe indicatori de performanţă atât în procese de lucru, cât și în domeniile personale.
Reuşitele copiilor mei. Uneori, plâng de fericire pentru fiecare succes înregistrat de ei. Mă emoționează vulnerabilitățile femeilor din sate, tinerii, copiii rămași fără părinţi, victimele războiului din Ucraina. Mă întristează să văd cum tinerele familii pleacă din localităţile rurale…
Femeia lider. Ea inspiră, împarte reuşita cu toată echipa, e parte din această echipă. Poate motiva, ghida, oferi pârghii şi instrumente, creează contextul pentru ca lucrurile să fie bine făcute.
Pasiuni vintage. Că tot trăim în lumea exceselor, prefer să fac inteligent cumpărăturile. Accesoriile sau unele ţinute din garderoba mea pot fi asociate cu piese de muzeu. Sunt genți sau bijuterii rare, unice, au fost create de artizani şi au o filosofie aparte. Prefer să port pe mine adevărate obiecte de artă şi, astfel să fac economie de resurse naturale. Asta şi este moda inteligentă.
GENERAŢIA MEA CREDE ÎN COMUNITATE, ÎN DUMNEZEU CARE NE-A CREAT SĂ TRĂIM ÎN ARMONIE CU NOI ÎNŞINE ŞI SĂ CĂUTĂM SĂ AJUNGEM LA SUCCES PRIN MUNCĂ ŞI DEDICAŢIE.
COORDONARE: IULIANA MĂMĂLIGĂ, FOTO: ARHIVA PERSONALĂ
#performanță
Lasă un răspuns