Daniela Bunescu: OMUL ANULUI 2024

Daniela Bunescu

Fondator și CEO Nova Ceramic

Născută pe 21 martie, mun. Chișinău

Studii: contabilitate la ASEM

În 2024, prin Fundația Bunescu, a reușit să transforme o tragedie într-o nouă șansă la viață pentru o familie care și-a pierdut casa într-un incendiu. Într-o Moldovă unde realitatea economică face ca multe familii să trăiască de la o zi la alta, o mamă și copiii ei au rămas fără nimic într-o singură clipă. Un reportaj de televiziune a făcut ca povestea lor să ajungă la Daniela și soțul ei, Eugen. Dar, spre deosebire de mulți alții care poate au privit cu milă acest caz, ei au acționat construind un cămin. Acest proiect nu a fost doar o donație, ci un exemplu de cum poate arăta adevărata solidaritate. Prin implicarea unei comunități care a înțeles că schimbarea începe cu fiecare dintre noi, Fundația Bunescu a demonstrat că binele se construiește pas cu pas, cărămidă cu cărămidă, inimă lângă inimă.

Fundația Bunescu s-a născut în 2024 din dorința profundă de a ajuta. Totul a început cu un vis: acela de a sprijini familiile aflate în dificultate și de a crea o comunitate de oameni dedicați faptelor bune. Am vrut să oferim mai mult decât ajutor financiar – să oferim siguranță, stabilitate, un nou început.

Unul dintre cele mai emoționante proiecte a fost cel în care am construit o casă pentru o familie care și-a pierdut totul într-un incendiu. Am aflat despre această poveste dintr-un reportaj PRO TV. Eugen, soțul meu, a fost cel care mi-a arătat cazul, iar noi, mereu în căutarea unor familii care au nevoie de ajutor, am simțit că trebuie să acționăm imediat. Știam că le lipsește ceea ce orice familie are nevoie cel mai mult – un acoperiș deasupra capului și un loc unde să se simtă în siguranță. Când am ajuns acolo și am văzut ruinele casei arse, m-au copleșit emoțiile. Am simțit compasiune, dar și o imensă responsabilitate. Au fost momente în care am simțit că greutatea acestui proiect mă depășește, dar fiind și noi părinți, am știut că trebuie să ajutăm acea mamă care lupta să-și protejeze copiii. Asta a fost motivația noastră. Momentul în care le-am predat cheia a fost copleșitor. Nu pot descrie în cuvinte emoția acelui moment. Zâmbetul copiilor, privirile lor pline de bucurie și recunoștință, lacrimile din ochii mamei… Am plâns și am râs în același timp, copleșită de sentimente. Am simțit, pentru prima oară, că un gest poate schimba cu adevărat o viață.

Cel mai neașteptat lucru în acest proces a fost solidaritatea oamenilor. Am descoperit oameni care au sărit în ajutor fără să ceară nimic în schimb. Au fost cei care au donat materiale, muncă, produse – fără să caute recunoaștere. Asta mi-a dat speranță și convingerea că există încă o comunitate unită, care înțelege puterea ajutorului reciproc.

Valoarea totală a acestui proiect a fost semnificativă. Casa a fost construită de la zero, am adus apă, încălzire, tot ce era necesar pentru ca această familie să aibă condiții decente. Dar dincolo de costuri, cel mai important lucru este că această investiție le-a oferit un nou început. Acest proiect mi-a schimbat perspectiva asupra vieții. M-a făcut să apreciez mai mult fiecare moment, fiecare gest de generozitate. Am înțeles că viața este despre a ajuta, despre a lăsa ceva bun în urmă. Acest proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul extraordinar al partenerilor noștri: Nova Porta, Nova Ceramic, Fasade.md, Giramondo, Cazan.md, Eco Ferestre, Rafi Decor, Lumea Tapetelor, Cristal și Stilis. Cu ajutorul lor, am reușit să transformăm un vis într-o realitate. Pentru că fiecare om merită să aibă un loc pe care să-l numească „acasă”.

Cred că generozitatea este molipsitoare. Când oamenii văd impactul real al unui gest, sunt mai tentați să facă la rândul lor bine. Nu facem asta pentru recunoaștere, ci pentru a arăta că fiecare gest contează. Dacă prin ceea ce am făcut am inspirat măcar o singură persoană să ajute, atunci înseamnă că am reușit.

„Am înțeles că viața este despre a ajuta, despre a lăsa ceva bun în urmă.”

Abonează-te la articolele

Vip Magazin