Eugenia Staver: Psihologia ca afacere,un trend al timpurilor | Under 40


Vârsta: 32 de ani

Eugenia Staver, Antreprenor, psiholog

Eugenia Staver este specialistul care deschide uşile tainice din sufletele traumate, dar și ale minților, lăsând curățenie în trecutul şi prezentul nostru. Da, aţi înţeles bine, este psiholog. Dincolo de faptul că practică o meserie ce a adunat foarte mulţi adepţi, Eugenia nu îşi dezminte pacienţii. Studiile universitare şi postuniversitare, cursuri şi traininguri de profil sunt doar câteva dintre punctele forte ce îi conferă eroinei noastre statutul de psiholog profesionist.

Vârsta potrivită pentru a lansa o afacere poate varia în funcție de individ și de contextul specific. Unii antreprenori încep afaceri de succes la o vârstă fragedă, în timp ce alții aleg să își lanseze un business mai târziu. Este important să ai o idee solidă, să fii pregătit din punct de vedere profesional și să ai resursele necesare pentru a-ți susține afacerea. Indiferent de vârstă, determinarea, perseverența și abilitățile antreprenoriale pot fi cheia succesului în lansarea unei afaceri. Este esențial să învățăm continuu, să ne adaptăm la schimbări și să fim dispuși să investim timp și efort în creșterea afacerii. Succesul vine adesea dintr-o combinație de idei inovatoare, abordări strategice și, nu în ultimul rând, perseverență.

După obținerea licenței, am ales să activez ca antreprenor deja, psiholog cu acte în regulă. Acesta a fost un proces provocator, care a implicat aspecte de marketing, administrare și gestionare a clienților. Așa cum psihologia este un domeniu în continuă schimbare, a trebuit să particip la formări continue și să fiu la curent cu noile cercetări și tehnici. Am continuat cu studii de masterat în psihologie, unde am învățat și mai multe tehnici de evaluare și intervenție. Am acumulat experiență practică, adesea prin intermediul stagiilor, programelor de supervizare sau voluntariat. Aceste experiențe m-au ajutat la dezvoltarea abilităților clinice și la înțelegerea profundă a nevoilor clienților.

Fiind psiholog, poți soluționa o varietate de probleme. Cele de sănătate mintală, gestionarea stresului, îmbunătăţirea relaţiilor interumane, dezvoltarea personală, consiliere în carieră, echilibru între muncă şi viaţă privată, educarea şi conştientizarea.

Ca profesionist și creator al propriei afaceri în domeniul psihologiei, m-aș vedea o persoană dedicată și pasionată de sprijinirea altora. Fiecare client este unic, așa că, oferind soluții personalizate care să răspundă nevoilor sale specifice, voi putea utiliza evaluări inițiale pentru a înțelege mai bine problemele și obiectivele fiecărui client. Prin dedicarea și pasiunea pentru sprijinirea altora, voi avea toate ingredientele necesare pentru a construi o afacere de succes în domeniul psihologiei. Prin procesul de a fi psiholog și antreprenor, învăț constant și evoluez, ceea ce îmi îmbunătățește practica și mă ajută să ofer un sprijin de calitate clienților mei.

Tinerii antreprenori au mari aşteptări de la autorităţi. Aici putem enumera accesul la fonduri, programe de mentorat, consultanţă, reducerea birocraţiei şi simplificarea proceselor administrative. Este important ca oamenii de la conducere să fie receptivi la nevoile noastre, la provocările cu care se confruntă proaspeţii afacerişti.

Cred că în 2025 se preconizează o creștere semnificativă a cererii pentru serviciile de psihologie, ceea ce poate influența pozitiv afacerea. Tendințele relevante pentru acest sector sunt: o atenţie mai mare pentru sănătatea mintală, integrarea tehnologiei şi adaptarea prezenţei pe Social Media, teleterapia va deveni o opţiune standard, gama de servicii va creşte etc. Companiile din domeniul psihologiei vor începe să ofere mult mai multe soluţii, fapt ce nu poate decât să ne bucure, inclusiv pe pacienţi. Se va pune accent pe parteneriate cu alte profesii, pe prevenţia problemelor.

În concluzie, pe măsură ce avem o majorare a cererii pentru servicii de psihologie, afacerea dată are oportunitatea de a se adapta și de a inova, asigurându-se că răspunde nevoilor clienților într-un mod eficient și accesibil. Aceasta nu doar că va contribui la succesul afacerii, dar va și sprijini comunitatea în ansamblu.

Psihologia ca afacere,
un trend al timpurilor

50 de clienți pe lună

Foto: Paula Miuh
Machiaj și styling: Victoria Stanciu

Ţinute: VOGUE BOUTIQUE

Accesorii: Sabina Stepanova Jewelry

Loc: Restaurantul QUEEN RESIDENCE

Abonează-te la articolele

Vip Magazin