Olesea GhilașÎnconjurată de o comunitate care o adoră și care se simte bine în sinergie cu ea, reușește să realizeze o mulțime de proiecte care schimbă viața femeilor de la noi. Este entuziasmată de ideea unui viitor mai bun pentru generațiile de femei care, în prezent, sunt doar niște fetițe… de vârsta fiicei sale.
Funcția: Psiholog, Life Coach, fondatoare Casa Keia
Data, anul, locul nașterii: 6.09.1977, or. Chișinău
Fericit este cel care e fericit la el acasă.
Încredere ce înaripează
Apropo, nu știu dacă am o „lumină” specială. Cred că ea se reflectă frumos în ochii celor care mă privesc. Ce fac eu? Îmi place foarte mult să văd bucuria în viața altor oameni. Cel mai mult atunci când, prin interacțiunea noastră, viața lor se schimbă. Chiar și când pornim de la un punct foarte jos, starea lor interioară se transformă. Și ce poate fi mai frumos decât atunci când te faci ”vinovată” de atâtea lucruri bune în viața altora?
Și proiectul Casa Keia aduce confort în casele oamenilor și le colorează starea interioară. Să nu uităm de sloganul: „Fericit este cel care e fericit la el acasă”. Iar când reușim să ajutăm pe cineva să fie măcar puțin mai fericit – ne simțim fericiți.
Sunt o norocoasă să am un creier modelat să vadă unicitatea în fiecare om. Începând cu copiii mei, pe care i-am numit adesea “micii mei profesori”, până la soțul meu, socrii mei și părinții mei. Unul dintre mentorii mei, care a fost ucenicul direct al lui Sadhguru, mi-a spus ceva foarte frumos: „Trebuie să fim binecuvântați de Dumnezeu ca să ne trimită în viață oameni de la care putem învăța.”
Cel mai frumos compliment pe care l-am primit vreodată, l-am auzit într-o seară când luna lumina puternic, iar chipul meu se reflecta pe pământ. Cineva mi-a spus că sunt atât de frumoasă, încât și umbra mea este frumoasă. Atunci am crezut că se referă doar la frumusețea fizică. Între timp, am realizat că adevărata frumusețe include și umbrele noastre interioare, mintea mea transformând acest compliment.
Generațiilor tinere de femei vreau să le spun să nu se teamă de singurătate și să nu creadă că în singurătate se întâmplă lucruri urâte. Să învețe să-și fie prietene, să le fie interesant cu propria lume, cu gândurile și acțiunile lor. Să nu fie atât de concentrate pe ideea de a-și găsi un bărbat. Am întâlnit multe femei care, deși sunt într-o relație, se simt singure, și am întâlnit multe femei fericite și libere, care sunt singure nu neapărat fiind într-o relație.
Mi-am acceptat corpul și schimbările naturale care fac parte dintr-un proces inevitabil pe care trebuie să-l învățăm cu toții. Iar acceptarea nu înseamnă renunțare la mâncare sănătoasă, sport, regim de somn și multe alte lucruri favorabile corpului nostru, ci recunoașterea faptului că schimbarea este o parte naturală a vieții.
Cred că drumul spre noi e mult mai scurt decât ne imaginăm. Tot ce trebuie să facem este să ne amintim de copilul din noi, de fetița care avea nevoie de iubire, acceptare și sprijin. Dacă ne întoarcem în trecut și ne îmbrățișăm acel copil, oferindu-i tot ce are nevoie, vom înțelege că iubirea de sine este mult mai aproape.
Lecția vieții mele. Cred că la fiecare etapă a vieții au fost lecții noi, pe care a trebuit să le învăț. Acum, în această etapă, conștientizez că acolo unde există prea mult ego, nu este loc pentru Dumnezeu. Și cred că ceea ce îmi doresc acum este să îi ofer mai mult spațiu lui Dumnezeu, deși întotdeauna am crezut că El are deja un loc foarte mare. Acolo unde ego-ul face loc liniștii, Dumnezeu își găsește spațiul pentru a se manifesta.
Coordonare: Rodica Ciorănică, Foto: Nata Mitereva
#farmec
Lasă un răspuns