Profesorul Sergiu Corlat, premiantul „Omul Anului 2016” la categoria Educaţie şi cercetare

Profesorul Sergiu Corlat îşi îndeplineşte misiunea de dascăl cu multă pasiune. De mai mulţi ani, elevii dumnealui aduc medalii şi faimă ţării participând la olimpiadele naţionale şi internaţionale de matematică şi informatică. În 2016, palmaresul lui Sergiu Corlat și al elevilor săi a constat din două medalii de aur, două de argint şi cinci de bronz.

Anul precedent a fost unul divers, interesant, plin de provocări şi experienţe. În contextul activității sale în domeniul educației și al cercetării, în special al informaticii de performanță, o reuşită a fost și obținerea invitației pentru Republica Moldova de a deveni membru permanent și coorganizator al Olimpiadei Balcanice de Informatică. Ţara noastră a fost pusă pe „harta” celor mai bune comunități care educă generaţii de profesionişti în domeniul matematicii şi al informaticii. Graţie aportului profesorului Sergiu Corlat şi al elevilor de la Liceul Teoretic „Orizontul”, am devenit concurenţi respectabili la olimpiadele sus-numite.

„Impactul activității în educație este unul pe termen lung – rezultatele devin vizibile peste decenii. Pe termen scurt, putem vorbi despre succesele elevilor la competițiile internaționale și despre promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan internațional, demonstrarea competitivității modelelor naționale de instruire la nivel mondial”, a spus domnul profesor.

Sergiu Corlat promovează intens capacitatea de a valorifica oportunităţile pe care le oferă societatea informaţională. Aici putem enumera utilizarea eficientă a noilor tehnologii și medii de învățare, abordările interdisciplinare în instruire, integrarea în comunitățile profesionale internaționale, renunțarea la zona de confort profesional, autoinstruirea continuă etc.

„În performanța informatică nu există detalii mai mult sau mai puțin importante. Rezultatul final este totalul activității tuturor membrilor comunității. Contează fiecare: copiii pasionați de studii, părinții, școala (în sens larg însemnând resurse, profesori, mediu de învățare), instituțiile responsabile de organizarea și participarea loturilor naționale la competițiile internaționale, companiile din domeniul tehnologiilor informaționale și al comunicațiilor (TIC)”, a conchis domnul profesor.

f7_fmt

Fişier

Magistru în științe exacte; profesor de informatică la Liceul Teoretic „Orizont”; șeful Centrului Tehnologii Informaționale din cadrul Universității de Stat Tiraspol (cu sediul la Chișinău); instructor IT la AcademyPlus

Data și locul nașterii:
23 ianuarie 1967, Ciuciuleni, Hâncești

Distincţii primite în 2016: Diploma din partea ministrului educației

 

 

 

 

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin