Ștefan Tonu, ofițer în cadrul Centrului Național Anticorupție, este nu doar „Cel mai puternic om din Moldova”, ci și unul dintre cei mai empatici. Apropiat de valorile familiei și sensibil la dificultățile altora, a decis să doneze o sumă importantă, din cei 100 mii de lei câștigați la un loc cu trofeul. De gestul nobil al sportivului vor beneficia două familii aflate în situații de risc.
Ești campionul celei de-a doua ediții Gladiator Challenge Moldova. Cum a fost? Cum te simți?
A fost foarte captivant, în primul rând. A fost și greu. Adversarii – foarte puternici, emoțiile, la fel. Eu sunt sportiv de performanță, vin din luptele de contact, mai exact MMA, unde luptăm corp la corp, unul la unul. La Gladiator Challenge trebuie să te focusezi și să-i câștigi pe toți participanții, adică 100 de oameni, fără luptă corp la corp, ceea ce e total diferit. Dar am reușit să mă concentrez pe sarcini și să merg cu toată voința spre victorie.
Cum mă simt? Foarte împlinit, cu încă un trofeu în palmares. Chiar mândru de el. Este rodul muncii mele, de mai bine de 10 ani.
Ai fost bine pregătit sau ai avut noroc?
Pentru această competiție m-am pregătit suplimentar antrenamentelor zilnice, de rutină, pe care le face fiecare ofițer de la CNA. În cadrul Gladiator Challenge Moldova din acest an, sportivii au concurat la 12 probe, foarte diverse. M-am simțit foarte bine pregătit mai ales la cele unde a fost necesar să-mi demonstrez abilitățile fizice și rezistența. La probele de țintire am avut un pic de emoții, dar m-am descurcat. Aici cred că am avut puțin noroc.
Apropo de trofeu! Care a fost miza în bani a acestei ediții și ce vrei să faci cu ei?
Ca și la prima ediție, suma pe care o ia câștigătorul a constituit 100 de mii de lei, minus impozitele. Am decis să ofer ajutor unor familii ce se află în dificultate, la moment. La cineva a ars casa și e nevoie de acoperiș, în altă parte există probleme cu încălzirea în sezonul rece. O mică parte din bani o să mi-i las, pentru necesități de familie.
Care au fost cei mai mari susținători ai tăi?
Soția, părinții, cei doi fii ai mei. Deși sunt încă foarte mici, de doi și respectiv, trei anișori, au înțeles unde se află și au fost foarte atenți la ce face tata în arenă. Colegii de la CNA m-au susținut foarte mult. Ce să mai zic de suporterii din tribune – persoane total necunoscute, care m-au îndrăgit ca pe un erou național?! (zâmbește)
Ce reprezintă Gladiator Challenge Moldova pentru publicul de la noi?
Această competiție este foarte binevenită pentru Moldova. Mai întâi de toate ea ne disciplinează pe noi, ca moldoveni, ne unește, creează o comunitate activă și interesată de sport. Ceea ce este benefic. Mai este partea de spectacol al concursului, care oferă publicului și suporterilor emoții de nedescris. Personal, la Gladiator Challenge Moldova mi-am făcut prieteni și relații noi.
Un lucru fascinant în acest concurs este că doar aici se întâlnesc sportivi din toate genurile de sport. Din acest motiv, concursul capătă amploare și interes. Participă sportivi mari, campioni naționali, europeni și mondiali, precum Denis Țapu, Valeriu Mircea, Stanislav Reniță, totodată, se înregistrează și sportivi ce practică power lifting, cross fit, arte marțiale. Diversitatea concurenților și faptul că aceștia își încearcă norocul în arenă, lângă stelele sportului național, face din acest concurs o atracție deosebită pentru public.
Interviu de Tatiana Pătrunjel
Lasă un răspuns