Fișier
Funcție: Prezentatoare, editor-șef al știrilor PRO TV Chișinău
Data și locul nașterii: 18.01.1984, r-nul. Cantemir
Studii: Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării; Facultatea Arte Frumoase, Teatru, USM
Coordonare: Iuliana Mămăligă
Foto: Alexandru Vasilos
Una dintre cele mai carismatice prezențe a buletinelor de știri din țară, Sorina Obreja, din nou și-a adjudecat podiumul ce confirmă talentul și profesionalismul conturat de zeci de ani. Îmblânzitoare de microfoane și suflete, un detectiv al celor mai sensibile reportaje și subiecte, jurnalista nu se oprește
din a ne cuceri serile cu cele mai noi știri, materiale de ultimă oră și o prezență mai mult decât plăcută. Și în anul 2020 a înfruntat pandemia, abordând teme atât de necesare publicului din țara noastră.
MĂ NUMESC SORINA OBREJA. Sunt jurnalistă. Prezentatoarea celui mai urmărit buletin de ştiri şi editor-şef al Ştirilor PRO TV Chişinău. Sunt pasionată de jobul meu, de reportaje sociale care pot schimba lucruri în ţară, de teatru şi de poezie. Sunt mamă.
ÎN 2020 AM CONSOLIDAT ECHIPA DE LA ȘTIRI. Cu asta m-am ocupat şi mai am de lucru. Am reuşit împreună cu întregul colectiv să facem faţă unui an foarte greu pentru toată presa din Moldova, când accesul la informaţii era practic blocat de autorităţi, când atacurile oficialilor asupra mass – media independente, în special asupra PRO TV, s-au intensificat, când stăteam cu grijă pentru reporterii pe care îi trimiteam în teren, ca nu cumva să se infecteze. Faptul că am trecut peste toate, păstrându-ne aproape telespectatorii, iar asta se vede din măsurătorile de audienţă, este o realizare importantă.
TELESPECTATORII MĂ VĂD SEARA LA TELEVIZOR, dar în spatele acestei apariţii de o oră stau cam 24 de ore de muncă a multor oameni. Produsul pe care îl prezint este bun atunci când echipa este consolidată, când există consens, când fiecare ştie ce are de făcut şi are suficient avânt să vrea să facă lucrurile cât mai bine. Acum unul dintre atuurile mele este faptul ca de aproape doi ani coordonez această echipă care produce știrile, îmi împart cu colegii pasiunea şi experienţa şi le ofer libertatea de a crea şi de a gândi mai departe. Mă bucur deschis de reuşitele fiecăruia şi ştiu că asta îi încurajeză să crească. Rezultatul acestei munci migăloase îl ambalăm împreună în jurnalele noastre de ştiri pe care seară de seară vi le prezint. Eu nu citesc doar un prompter, eu muncesc pentru fiecare cuvânt spus la televizor.
AM ALES JURNALISMUL CU GÂNDUL SĂ LUCREZ LA ZIAR, îmi plăcea scrisul şi asta m-a motivat să optez pentru această meserie. Apoi am venit la PRO TV pentru că nu ştiam o altă instituţie media în Republica Moldova care să facă lucrurile mai bine şi mai echidistant. Aici am înțeles că este locul meu pentru că m-am regăsit în valorile promovate de PRO TV, în felul de a vedea lucrurile, în intenţia de a influenţa societatea să meargă spre exemple pozitive. Am înțeles câtă putere are un microfon şi un cuvânt spus la televizor şi am folosit acest prilej ca să ajut cum pot oamenii din jur. Solidaritatea lor m-a mişcat de fiecare dată.
PE LÂNGĂ JURNALISM, AM ALTE DOUĂ PASIUNI – TEATRU ȘI POEZIE. Dacă aș mai fi avut două vieți paralele aș fi făcut carieră din aceste hobby-uri. Totuși, cred că dacă vrei să faci foarte bine un anumit lucru trebuie să faci și o alegere.
DACĂ DIN SENIN AȘ OBȚINE UN MILION DE DOLARI, aș angaja o echipă care să se ocupe de identificarea copiilor și adolescenților care au capacităţi, talent, visuri sau idei frumoase, dar nu au posibilități de a le realiza şi le-aş oferi burse prin care să îi încurajez să meargă pe calea pe care şi-o aleg. Aş fi mult mai bucuroasă să ştiu că pot să fiu în felul acesta folositoare, decât să am contul plin şi sufletul gol.
CEL MAI FRUMOS COMPLIMENT PRIMIT VREODATĂ A FOST:„Mama, eşti cea mai bună şi cea mai frumoasă dintre toate mamele.”
OAMENII ÎȘI DORESC TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE, viaţă fără de moarte, iar femeile îşi doresc pe lângă asta şi frumuseţe veşnică, dar nu recunosc pentru că toate sunt imposibile. Poate că o lampă fermecată asta mi-ar putea oferi! Restul – le obţin şi singură.
TARE MULT MI-AȘ DORI SĂ SCĂPĂM DE ACEST VIRUS care ne-a schimbat viaţa, să nu mai avem frica de a călători, de a comunica şi de a fi aproape şi fizic de oamenii dragi. Mi-aş dori să-mi ştiu copilul la şcoală, bucurându-se de comunicarea alături de colegi, şi nu făcând lecţiile acasă, între patru pereţi. E trist prin ce trece această generaţie în creştere. Sper însă că ei vor înţelege din asta lecţii pe care noi nu am putut să le însuşim şi sper să existe şi partea bună a acestei situaţii.
Lasă un răspuns