
Chiar dacă în general lunile mai şi iunie au fost destul de „anemice” din punct de vedere al activităţilor economice, unele companii au ieşit clar în evidenţă prin performanţele înregistrate sau prin proiectele demarate.
1. LOVITURA DE IMAGINE DATĂ DE MIMI
Summit-ul Comunităţii Politice Europene, care s-a desfășurat la Chișinău la începutul lunii iunie, a oferit echipei de la Castel Mimi o bună oportunitate de a ieşi în evidenţă, aceasta fiind locaţia mega evenimentului. Chiar dacă celor de la Castel Mimi le-a revenit o responsabilitate enormă, ei eu reuşit să facă faţă cu cinste misiunii pe care au avut-o. Cei 2175 de oaspeți din 49 de state, reprezentând mai mult de o pătrime din toate țările lumii, au fost deserviți de o echipă unită formată din 200 de persoane de la vinărie, care au efectuat sincronizat mii de operațiuni. În ziua summit-ului, practic, s-a lucrat în regim de 24 de ore. Cei 30 de bucătari au început pregătirile de la ora două de noapte, pentru a servi tuturor peste 4000 de porții de mâncare. Cei 100 de ospătari au făcut în acea zi zeci de kilometri deservind toți invitații, care doar cafea au servit peste 6000 de ceşti.
Suprafața deservită, pe care au lucrat și s-au relaxat participanții la summit, a fost una comparabilă cu un teren de fotbal, pe ea fiind amplasate peste 500 de mese și aproape 2200 de scaune. Toate aranjate simetric și verificate la milimetru.
Pregătirile minuţioase, responsabilitatea şi profesionalismul de care au dat dovadă cei de la Castel Mimi au determinat reuşita evenimentului pe dimensiunea administrată de acest agent economic. Iar imaginea bună care şi-au făcut-o cu ocazia Summit-ului, cu siguranţă, va avea efecte benefice pentru cei de la Mimi mult timp înainte.
2. INVESTIȚIILE COMPANIEI ORANGE
Compania Orange a anunţat că investeşte masiv în extinderea rețelei sale de fibră optică în mai multe localități din țară. Construită de la zero, rețeaua de fibră Orange are o acoperire largă și a ajuns deja la peste 430 de mii de locuințe în or. Chișinău și suburbii, precum și în alte orașe și sate din Moldova.
Grație acestor investiții importante, locuitorii din Drochia, Comrat, Bălți, Ialoveni, Orhei, Strășeni, Cahul și alte localități, care sunt 32 la număr, pot beneficia acasă de internet prin fibră de înaltă viteză – până la 1 Gigabit pe secundă.
În plus, Orange oferă și servicii de televiziune digitală, cu până la 180 de canale TV care acoperă cele mai diverse hobby-uri și curiozități.
Orange Moldova a anunţat deja că, pe parcursul anului 2023, va continua să extindă rețeaua sa de fibră în alte 12 noi localități, care vor avea în curând acces la internet prin fibră și televiziune de la Orange.
Compania susţine că investiția sa în infrastructura de fibră optică și accesul la tehnologie pentru toți contribuie la dezvoltarea digitală a țării și oferă oportunități îmbunătățite de comunicare pentru locuitorii din diverse regiuni ale Moldovei.
3.CEA MAI MARE „BOGĂȚIE” A ROGOB SRL
Rogob SRL, care a marcat în luna mai 26 de ani de activitate, a surprins printr-un eveniment mai puţin obişnuit pentru Republica Moldova – peste 20 de angajați ai companiei au fost premiați, în cadrul unui eveniment intern. Unii dintre ei au marcat 15 ani de activitate în cadrul Rogob, iar alții – 10 ani. Dacă avem în vedere migrația masivă a profesioniștilor, e o performanță să reușești să menții în echipă oamenii 10-15 ani.
Managementul le-a mulțumit pentru contribuția esențială pe care o au, dar și pentru că rămân dedicați ca și în prima zi valorilor și principiilor de care Rogob se conduce în activitatea sa de aproape trei decenii.
Conducerea Rogob afirmă că va continua să investească în profesionalismul angajaților săi, care, la rândul lor, vor asigura produsele de calitate înaltă ce au devenit în timp o veritabilă carte de vizită a Rogob. Pentru companie, oamenii, profesioniştii din echipă sunt cea mai mare bogăţie.
Administratorul Rogob, Ludmila Gogu, spune că echipa de profesioniști care s-a consolidat, ani de-a rândul este nu doar un motiv de mândrie, ci și o garanție că întreprinderea își va continua cursul de dezvoltare ascendent, care va asigura produse de calitate înaltă.
Top realizat de Cristina Gurez, redactor-şef www.tribuna.md
Lasă un răspuns