Cazul ei este demn de urmat pentru toţi cei care încă sunt în căutarea a tot ce înseamnă rostul vieţii, pentru cei care fac ceva, dar nu sunt siguri că fac ceea ce vor şi ce le aduce plăcere. Ea a făcut schimbarea, a făcut trecerea din sfera bancară spre domeniul sănătăţii şi al nutriţiei, realizându-şi astfel visul.
1.Ce fac eu? În activitatea mea, mă ocup de educația alimentară. Adică, îi ajut pe oameni să-și formeze o relație sănătoasă cu mâncarea. Scopul meu este să-i învăț să se hrănească mai degrabă decât să mănânce, să aleagă în mod responsabil porțiile și combinațiile alimentelor, să scape de abuzuri și dependențe culinare, să-și reeduce gusturile.
2.Activitatea mea actuală a început să se desfășoare de la sine acum şase ani, atunci când, dintr-o necesitate de a slăbi, am devenit instructor de fitness, apoi, treptat, am trecut spre nutriție. Primele studii le-am făcut la o școală de nutriție din București. După ce am obținut certificarea, am deschis un cabinet la Chișinău, care pe 6 mai 2017 a crescut în Centru de Nutriție – de altfel, primul în Moldova. Momentan, suntem trei nutriționiști (toți certificați internațional), dar avem planuri să ne extindem.
3.Fac ceea ce fac pentru oameni şi pentru împlinirea dorințelor lor: în mare parte, aceştia vin să slăbească și să-și mențină greutatea. Unii, pentru că își doresc să fie sănătoși sau să-și îmbunătățească simțitor starea de sănătate, să-i învețe și pe copii cum să se hrănească, să studieze arta ușoară a gătitului, mămicile care alăptează vor să-și hrănească puii corect, așa încât să nu le provoace alergii sau indigestii alimentare. De asemenea, la centrul nostru se întâlnesc și cazuri cu pacienți afectați de tulburări alimentare (anorexie, bulimie, mâncat compulsiv) și alte boli metabolice.
4.Cine apelează la serviciile mele? Oameni de toate categoriile de vârstă, sex, statut social, etnii etc. Bărbat, femeie, copil, adult, fie din Chicago, fie din Vietnam, de la muncitor până la președinte.
5.La început e multă muncă și niște „răni de război”, ca peste tot, apoi e mai ușor. E ca și cum aș alege un drum necunoscut de țară: mai întâi merg printre bolovani până îmi fac cărare. De obicei, pe marginea drumului sădesc și flori, ca să-mi fie plăcut să trec și data viitoare.
6.În afacere, drumul spre scopul propus înseamnă un mers constant + ridicare… mers constant + ridicare. În timp ce merg constant, prind puteri și cunoștințe să mă înalț.
7.Acum un an, m-am lămurit cu întrebările ce ţin de sensul vieții şi tot felul de misiuni. De atunci sunt liberă să aleg. În această viață, am venit să învăț să fiu un om bun, să nasc copii pentru a-i ajuta să se descopere, să mă bucur de iubire și călătorii, să mă cunosc prin alți oameni.
8.Schimb stilul de viaţă al oamenilor. La început însă, m-am schimbat pe mine. În tot acest timp, am trecut printr-un integru proces de autocunoaștere care m-a „înzestrat” cu vânătăi și cucuie, dar și cu înțelepciune.
9.Mă bucură oamenii cărora le-am schimbat calitatea vieții și faptul că aceștia sunt promotorii stilului de viață armonios prin propriile exemple. Deci, ceea ce fac e sănătos de molipsitor.
10.O femeie de succes are ceea ce are orice femeie, plus calitatea de a-și urma propriile visuri și convingerea că deține totul pentru a schimba lumea. Și o schimbă! Orice femeie are totul pentru a fi de succes!
Text: Marcel Toma
Foto: Artur von Lupu
Ţinute: „Bebe style”, boutique nr. 208 (et.2), Grand Hall
Lasă un răspuns