Mobiasbanca – OTP Group S.A. este parte a unuia dintre cele mai importante grupuri financiare din Ungaria și regiunea Europei Centrale și de Est, cu o prezenţă în țara noastră de 29 de ani. Este singura bancă şi prima companie din R. Moldova certificată în conformitate cu noul standard ISO 9001:2015 în domeniul calităţii. Această însă nu e unica performanță de care se bucură Mobiasbanca – OTP Group S.A.

Dezvoltare constantă

Prezentă pe piața locală din 4 iulie 1990, Mobiasbanca a fost înființată la inițiativa unor întreprinzători cu experiență profesională în domeniul financiar-bancar, care au întemeiat o bancă independentă, orientată către deservirea sectorului IMM. În 2007, acționar majoritar al băncii devine Groupe Société Générale, care timp de 12 ani a contribuit la dezvoltarea portofoliului de produse și creșterea indicilor de performanță, consolidând o echipă de profesioniști și atingând poziția de top în sistemul financiar din țară. La data de 25 iulie 2019, OTP Bank Nyrt a achiziționat pachetul majoritar de 96.69% deținut de către Groupe Société Générale în BC „Mobiasbancă – Groupe Société Générale” S.A. Noul nume oficial al băncii este Mobiasbanca – OTP Group S.A.

Reușite și statistici

2019 a fost unul benefic pentru Mobiasbanca – OTP Group S.A.

• Activele băncii au crescut de la începutul anului cu +5%.

• Portofoliul de credite s-a majorat în comparație cu decembrie 2018 cu +13.5%.

• Portofoliul de depozite al persoanelor fizice a crescut de la începutul anului cu 8%.

• Rentabilitatea capitalului băncii pentru 9 luni ale lui 2019 a constituit 16.4%.

Pe lângă cifrele în creștere, care sunt importante în afaceri, Mobiasbanca – OTP Group S.A. se poate mândri pentru recunoașterea sa de către parteneri ca Mastercard și BERD, dar și includerea băncii, în premieră în anul 2019, în clasamentul celor mai mari bănci comerciale din Europa de Sud-Est, potrivit celor de la SEENEWS TOP 100 SEE BANKS.

Provocarea anului

Provocarea anului 2019 a fost integrarea Mobiasbanca în OTP Group și schimbarea totală a identității vizuale a instituției. Complexitatea acestui demers a necesitat implicarea tuturor resurselor interne de ambele părți, pentru că revizuirea proceselor interne cu standardele OTP Group au vizat toate dimensiunile băncii, astfel, încât ajustările necesare să asigure sinergia funcționării ca un tot întreg cu grupul. Marele avantaj este că instituția a trecut prin acest exercițiu anterior, la integrarea altor țări în Group, și au avut experiența și cunoștințele necesare pentru ca procesul să decurgă rapid și eficient.

Noutăți implementate

Printre realizările majore ale anului 2019 ale Mobiasbanca – OTP Group S.A. sunt lansarea bancomatelor cu funcția cash-in și o nouă versiune, cu o funcționalitate sporită și interfață ușor de utilizat a serviciului internet banking pentru persoanele juridice. Noutățile majore sunt abia pe cale să apară în anul viitor.

Echipa Mobiasbanca – OTP Group S.A. 

„Noi nu suntem angajați. Suntem o organizație. Suntem o echipă. Avem aceeași cultură organizațională pentru că avem aceleași aspirații, trecem prin aceleași probleme, trăim împreună succesele și realizările.” Astea sunt cuvintele care ar descrie fiecare angajat dintre cei 700 (544 femei și 193 bărbați) care activează în cadrul Mobiasbanca – OTP Group S.A. și care împart aceleași valori precum loialitatea, integritatea, responsabilitatea, corectitudinea, dedicația și încrederea. Iată de ce succesul companiei depinde de fiecare membru al echipei care știe să-și asume responsabilitatea în tot ceea ce face.

Promovarea brandului

Strategia de marketing în 2019 s-a axat pe promovarea ofertelor de creditare pe toate canalele de comunicare, cu creșterea investițiilor în marketingul digital. Un accent distinct în strategia de comunicare a Mobiasbanca – OTP Group S.A. este implicarea în parteneriate sociale de lungă durată și susținerea unor proiecte sociale cu implicarea voluntară, inclusiv a angajaților băncii. O astfel de abordare asigură un grad înalt de recunoaștere și crearea de asocieri pozitive cu brandul Mobiasbanca – OTP Group S.A. , contribuind la menținerea reputației și imaginii create deja, drept cea mai stabilă și de încredere bancă din țară.

„Credem în tine”

Sloganul Mobiasbanca – OTP Group S.A. semnifică încrederea reciprocă a Băncii și a clienților săi. Compania are încredere în clienții săi, în ideile lor, în afacerile lor, acordându-le finanțarea necesară pentru înfăptuirea lor, precum și ei la rândul lor, au găsit un partener de încredere în Mobiasbanca – OTP Group S.A. pentru planurile lor și care le asigură stabilitate, transparență și servicii avantajoase.

Noul logo al băncii, de asemenea, susține poziționarea brandului, cercul, care semnifică moneda, fiind și un simbol al încrederii între bancă și clienți. Logoul susține cele mai importante valori corporative, cum ar fi expertiza, dezvoltarea continuă, orientarea către client și leadership pe piață.

Obiectivele

Mobiasbanca – OTP Group S.A. își dorește de la 2020 un an dinamic și prosper, în care să se dezvolte organic și să ofere servicii de înaltă calitate și eficiente pentru clienții săi. Prioritatea anului va fi digitalizarea serviciilor, care vor fi mult mai avansate și mai accesibile pentru cei care aleg Mobiasbanca – OTP Group S.A. Totodată, instituția planifică lansarea de noi produse pentru IMM, sectoarele IT și agricol. Și asta pentru că succesul companiei este interdependent cu nivelul de cultură financiară a populației, de aceea, vor investi cu drag și dedicație în educația financiară a copiilor și tinerilor prin înființarea unei fundații în acest scop, cu un program bine structurat și cuprinzător.

18,5 milioane clienți ai OTP Group în întreaga lume

LászlÓ DiÓsi, Președintele Comitetului de Direcție – CEO Mobiasbanca – OTP Group S.A.

Anul 2019 va fi însemnat cu verde în calendarul Băncii odată cu preluarea acesteia de către OTP Group Ungaria și realizarea rebrandingului instituției. În continuare ne așteaptă o perioadă dinamică, plină de provocări, dar sunt sigur că împreună cu echipa profesionistă pe care am găsit-o aici, vom atinge obiectivele stabilite. Îmi doresc ca succesul și reputația Mobiasbanca  OTP Group S.A. să fie strâns legată de satisfacția clienților noștri. Vom continua să dezvoltăm proiecte noi, să devenim un partener de încredere în furnizarea serviciilor financiare și să satisfacem nevoile clienților noștri.