Weekendul se apropie cu pași rapizi, iar acest lucru nu poate face decât să ne bucure. Dacă timpul de afară te obligă să stai în casă, atunci îți recomandăm să vizionezi câteva filme propuse de către actorul Teatrului Național Eugène Ionesco Ștefan Bouroșu.

Iată care sunt acestea:

  1. „The great Beauty” (2013), în regia lui Paolo Sorrentino

1

Filmul ilustrează povestea lui Jep Gambardella, un scriitor ajuns la vârsta de 65 de ani, care rememorază anii săi de tinerețe. Printre personajele filmului regăsim artiști, intelectuali, delicvenți, oameni din înalta societate a Romei.

 

  1. „Youth” (2015), în regia lui Paolo Sorrentino

2

Acțiunea are loc la un sanatoriu de lux din Alpi, unde doi vechi prieteni își petrec timpul. Unul dintre ei încearcă să termine un scenariu de film, iar celălalt, dirijor de profesie, este convins să concerteze la Palatul Buckingham pentru ziua de naștere a prințului Philip.

 

  1. „The dreamers” (2003), în regia lui Bernardo Bertolucci

Protagonistul filmului, un student american la Paris, întâlnește doi frați gemeni, o fată și un băiat, și devin parte a unui conflict erotic. Evenimentul are loc în anul 1968, exact în perioada protestelor studențești.

3

  1. „The opening night” (1977), în regia lui John Cassavetes

4

Filmul prezintă repetițiile actriței Broadway Myrtle Gordon, care repetă ultimul său rol, despre o femeie care refuză să accepte că îmbătrânește.

 

  1. „Happy together” (1997), în regia lui Wong Kar-wai

5

Filmul redă relația tumultuoasă dintre Ho Po-wing și Lai Yiu-fai. Filmul a primit recunoaștere internațională.