Duminică, 29 octombrie, ora 18:00, la Staten Island Creative Gallery, s-a deschis pentru public expoziția personală „Reflections of the world” a basarabeanului Constantin Botezat. Comunitatea creatoare Staten Island este o coaliție de artiști vizați, muzicieni, fotografi, meseriași, scriitori și alți interpreți, cu sediul în statul New York. Scopul principal al organizației este de a sprijini comunitatea creativă dezvoltând lvocații și asigurând expunerea mediaților membrilor săi.

Scopul secundar al SICC este de a accelera colaborarea dintre artiști, rezidenți, comunitatea de afaceri și alte agenții pentru a crește gradul de conștientizare culturală a artelor din New York  și dincolo de acesta. Evenimentul său de semnătură este Festivalul anual „Art by the Ferry”. Comunitatea creativă a Staten Island salută artiștii înființați, artiștii în curs de dezvoltare, cât și cei internaționali.

new-york-1Expoziția „Reflections of the world”  a fost curatoriată de Linda Rossi și este prin urmare un eveniment important pentru dezvoltarea și parcusul artistic a tânărului pictor. Acest eveniment fiind cea de a cincea expoziție organizată de către Constantin Botezat În Statele Unite ale Americii.

În cadrul evenimentului artistul și-a expus lucrări realizate pe parcusul anului de studiu la Universitatea de Artă din orașul Bari, Italia.

„Evenimentul a avut loc grație curatorului Linda Rossi și Veronicăi Iordachescu cărora le sunt enorm de recunoscător pentru această oportunitate. Expoziția respectivă cu siguranță reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă în continuare!” a declarat artistul.

dsc_5506Constantin Botezat, este un artist reprezentat de către Galeria Iaga Contemporary Art din Transilvania și de curând și-a început primul său internship la Galeria Wozen din Lisabona, Portugalia, unde își va desfășura activitățile artistice în următoarele patru luni.