„Serile perfecte” nu ar fi fost la fel de reușite fără reportajele Silviei Petrov, tânăra jurnalistă „racolată” de pe băncile universității și crescută în stilul PRO TV. Și, pentru că e bravă, de ceva timp i-a fost încredințată emisiunea „Gusturile se discută”. Cum a ajuns Silvia să facă asta, cu atât mai mult că ea nici nu poate găti, aflați în interviul de mai jos.

Cine este Silvia Petrov?

Pentru prima dată vorbesc despre mine la persoana a treia. Dar îmi place cum sună. Silvia Petrov este o fată îndrăgostită de viaţă, de meseria sa şi de senzaţii tari. Este o tânără care nu-şi impune limite. Fără fobii şi complexe. Mulţi îmi spun că sunt talentată. Eu cred că am o doză de nebunie în capul meu, iar televiziunea iubeşte astfel de oameni. În cazul meu, e dragoste reciprocă.

Cum ai ajuns să „ai” emisiunea ta? Cât de greu a fost să ajungi aici?

Pe lângă faptul că pot fi uneori „insuportabilă” la birou, totuşi sunt o muncitoare. Şi-mi place să-mi fac meseria corect. Or, tocmai acest lucru l-au observat şi şefii mei. Atunci când am fost întrebată dacă vreau să prezint emisiunea „Gusturile se discută”, nu am stat pe gânduri şi am răspuns: „Sigur. Sunt gata!”. Dar, recunosc, aveam mari emoţii şi mă gândeam dacă într-adevăr sunt pregătită pentru asta. Ei bine, după ce am scris primul scenariu, pentru prima emisiune, am înţeles că nu-mi voi dezamăgi echipa, una minunată şi profesionistă, de altfel.

Este primul tău rol de prezentatoare. Ce provocări ai avut?

Să ţin minte o listă lungă de întrebări. Într-un final, am uitat-o pe jumătate, dar am improvizat destul de bine. Zic eu, dar şi cei care sunt cu ochii pe mine că am reuşit.

Cui îi este destinată emisiunea?

Emisiunea „Gusturile se discută” este pentru toţi cei care vor să vadă altceva la TV. Pentru toţi cei care aşteaptă ziua de sâmbătă cu sufletul la gură, să se aşeze comod pe canapea şi să savureze interviuri interesante, poveşti de viaţă impresionante încă nespuse, multă culoare, dar şi glume bune. Pentru toţi cei care vor să trăiască emoţia unui adevărat spectacol culinar. Ei bine, criticile sau poate laudele chef-ului Petru Chicu nu vor lipsi nici ele din meniu.

Prin ce această emisiune se diferenţiază de altele de acest gen, prin ce este mai specială?

Într-adevăr, acest show culinar e unic prin felul său. Nicio celebritate nu a gătit sub lupa chef-ului. Dar e diferit şi prin faptul că prezentatoarea emisiunii e „varză” în ale gătitului. S-ar putea să-i încurc mai mult pe invitaţii mei decât să-i ajut. Sper ca cel puţin până la finalul primului sezon să învăţ a găti. Cine ştie, poate ajung să lansez şi o carte cu reţete.

Gusturile Silviei Petrov se discută?

Doar cele culinare! 🙂

img_1216red_optCât de uşoară a fost trecerea de la ştirile din showbiz spre gastronomie?

A fost o trecere foarte uşoară, pentru că invitaţii mei sunt tot din domeniul showbizului. Diferenţa este că, pe lângă poveştile lor şi alte detalii curioase pe care ni le spun, pentru prima dată, apropo, avem posibilitatea să-i vedem şi la cratiţă. Or, anume aici ai şansa să-i redescoperi pe aceşti oameni.

Zici că nu te pricepi la gătit. Totuşi, ce găteşti de obicei? Ne dai şi reţeta cu care ai reuşit să surprinzi pe cineva?

Eu… chiar nu ştiu să gătesc. Poate, doar ochiuri, terci şi salată. Toate mi-au ieşit bine. În casa mea nu vei găsi decât hrană pentru pisici. Dar să ştii că de când am început proiectul „Gusturile se discută”, am descoperit că, de fapt, sunt îndrăgostită de tot ce înseamnă bucătărie. Îmi rămâne doar să învăţ să gătesc. Şi acest lucru îl voi face la emisiunea mea.

Cine este „idolul” tău din TV?

Niciodată nu am idolatrizat pe cineva. Nu ştiu de ce.

Ce faci în timpul liber? Ce pasiuni ai?

Am doar o zi liberă pe săptămână. Aşa că încerc să mi-o petrec din plin. Mai nou, în ziua mea liberă zbor cu avionul. Deocamdată, în calitate de pasager. Îmi cultiv pasiunea pentru pilotaj. Cine ştie, poate devin al doilea pilot-femeie din ţara noastră…

Cu ce ne vei mai surprinde în următorii ani?

Poate învăţ să gătesc şi eu ca lumea. Şi, da, şi în continuare mă văd în televiziune.

 

Text: Svetlana Tataru

Foto: Dima Shevcic