1. Uleiul de seminţe de dovleac bio

GUST: Aromă intensă şi clară, cu un indiciu delicat de nucă, inconfundabil.

PROPRIETĂŢI TERAPEUTICE: Uleiul de seminţe de dovleac este un adevărat „killer” al colesterolului. Seminţele de dovleac sunt, prin urmare, un remediu popular vechi împotriva problemelor vezicii urinare, a problemelor legate de prostată, fiind și un antioxidant excelent.

PROPRIETĂŢI ALIMENTARE: Ideal mai ales pentru salate şi compoziţii de salate, pentru diverse feluri de mâncare pe bază de carne, pentru salate delicate din frunze, pentru mâncăruri pe bază de ou, marinate și jeleuri.

1-ulei-din-semninte-d_opt2. Uleiul de in bio

GUST: De o culoare caracteristică paiului transparent şi cu o aromă fină.

PROPRIETĂŢI COSMETICE: Uleiul de seminţe de in are un efect minune asupra părului deteriorat, fragil, stresat, lipsit de luciu şi acţionează pentru a întări, restructura şi hrăni părul, făcându-l strălucitor.

PROPRIETĂŢI TERAPEUTICE: Printre acţiunile cele mai remarcabile, le menţionăm pe cele de întărire (a sistemului imunitar şi a anexelor pielii), antioxidare, hidratare şi înmuiere, de purificare, favorizând tranzitul intestinal. Este un remediu valoros împotriva ulcerului, a arsurilor la stomac, a balonării și a constipaţiei. De asemenea, ajută la curăţarea ficatului şi la combaterea obezităţii.

PROPRIETĂŢI ALIMENTARE: Conţine o mare cantitate de proteine, în bucătărie poate înlocui ouăle în procesul de pregătire a dulciurilor.

3-olio-di-lino-bio001_opt3. Uleiul de cânepă bio

GUST: Are o culoare ce variază de la verde deschis la verde intens, un miros puţin evidenţiat şi un gust ce aminteşte de cel de alune.

PROPRIETĂŢI COSMETICE: Datorită acţiunii sale antiinflamatoare puternice, acest ulei este optim pentru tratarea multor probleme ale pielii, cum ar fi: psoriazis, vitiligo, eczeme, infecţii micotice, iritaţii alergice, dermatită şi orice inflamaţie sau iritaţie localizată. Poate, prin urmare, să îmbunătăţească starea pielii afectate de acnee.

PROPRIETĂŢI TERAPEUTICE: Utilizarea de zi cu zi a uleiului de cânepă (aproximativ 4 / 5 linguriţe pe zi) scade rapid nivelurile excesive în sânge de colesterol LDL, reducând astfel riscul de tromboză şi scade, prin urmare, nivelurile de trigliceride în sânge. Uleiul de cânepă, de asemenea, ajută la prevenirea şi la reducerea aterosclerozei și a altor boli cardiovasculare, deoarece păstrează mai elastici pereţii vaselor sangvine și evită acumularea de grăsime în artere. Luptă cu osteoporoza.

PROPRIETĂŢI ALIMENTARE: Pentru a păstra intacte proprietăţile sale nutritive şi terapeutice, se recomandă să fie consumat crud, ca un ulei obişnuit, pentru a aromatiza salatele, cerealele, supele, sosurile, pastele, orezul, legumele. Deoarece are un punct de fum scăzut, nu poate fi utilizat la prăjit.

2-olio-di-canapa00104_opt4. Uleiul de orez

GUST: Are un gust delicat şi o aromă dulce şi primitoare ce aminteşte de mirosul de nuci.

PROPRIETĂŢI COSMETICE: Uleiul de orez este, de asemenea, apreciat în industria cosmetică pentru proprietăţile sale emoliente, antiinflamatoare, hidratante şi de protecţie împotriva razelor UV. Tocoferolii uleiului de orez sunt larg utilizaţi ca ingrediente active de antiîmbătrânire, destinate pentru tratamentul şi prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Pentru toate aceste proprietăţi, uleiul de orez este utilizat pe scară largă în dermatologie: în produse cosmetice şi în preparate solare.

PROPRIETĂŢI TERAPEUTICE: Unul dintre componentul său specific, denumit y-oryzanol, are drept efect scăderea nivelului de colesterol „rău”. Uleiul de orez se recomandă, de asemenea, ca aliment ideal pentru consumul de zi cu zi într-o dietă sănătoasă. O altă caracteristică a uleiului de orez este digestibilitatea absolută.

PROPRIETĂŢI ALIMENTARE: Este cel mai bun condiment pentru alimente reci şi pentru salate. E potrivit în special la prăjit, dă parfum şi uşurinţă felurilor de mâncare, datorită stabilităţii şi rezistenţei sale.

4-ulei-de-orez_opt5. Uleiul de nuci bio

GUST: Aroma de ulei de nuci este originală și delicată, înnobilează preparatele, oferindu-le un gust unic.

PROPRIETĂŢI COSMETICE: Coaja de nucă conține o cantitate mare de juglonã, care este antiseptică și cheratinizantă, adică promovează reînnoirea celulelor pielii. Acesta poate fi folosit ca autobronzant, deoarece este capabil să stimuleze producția de melanină. Acest ulei are, de asemenea, o mulțime de acizi grași nesaturați și vitamine, devenind un filtru natural al razelor de soare, comparabil cu factorul de protecție 2-3.

PROPRIETĂŢI TERAPEUTICE: Nuca și uleiul care derivă din aceasta sunt una dintre puținele surse vegetale de acid linolenic alfa, care se regăsește în cantități mari în peștele marin. Compoziția uleiului de nuci se caracterizează prin bogăția în grăsimi polinesaturate (65 %), seturi de acizi grași bogați în trigliceride (55 %) și omega trei (10 %); de asemenea, aceasta include acizi grași mononesaturați (acid oleic, 15 %). Prin urmare, uleiul de nuci se poate dovedi un mare ajutor pentru a restabili valorile normale ale colesterolului și ale trigliceridelor în sânge. Acesta provoacă diureza.

PROPRIETĂŢI ALIMENTARE: Produsul se combină perfect cu carne, brânzeturi proaspete, paste, legume, cartofi, varză, sparanghel, oțet și pește.

5-olio-di-noce0010400_opt

 

3521085

Str. Petricani 19/5, Tel. 022.317108

www.casarinaldi.com • officemoldova@casarinaldi.md

         facebook: Casa Rinaldi în Moldova