Tbilisi este un restaurant autentic georgian al cărui gust, dacă l-ai simţit o dată, persistă în memorie și te face să revii.

Aici impresionează tot, interiorul specific georgian, cu picturi murale realizate de un artist plastic originar din Georgia, ospitalitatea gazdelor și bunăvoinţa cu care ești deservit. Dar momentul atractiv al Tbilisi și unic în capitală este faptul că aici poţi savura bucatele tradiţionale georgiene. Curios este că bucătarii restaurantului prepară singuri cașcavalul.

img_3783_opt

Bucătăria georgiană este și cheia unei vieţi durabile. Şi aceasta se datorează în mare parte modului lor alimentar – ei mănâncă foarte multe nuci, multă verdeaţă și nu au în meniu bucate prăjite. Gusturile se manifestă în cea mai mare diversitate în aceste preparate, prin condimente, acestea fiind adăugate în fiecare farfurie.

img_3891_optOlga Stepanenco, stilist

E o coincidenţă atât de frumoasă, anul 2016 este anul în care am descoperit Georgia în cadrul unei călătorii de trei săptămâni. Și m-am îndrăgostit de această ţară și cultură. Astfel, preferinţelor mele culinare, care sunt diverse, eu fiind absorbită de bucătăria greacă, italiană, japoneză, s-a alăturat și bucătăria georgiană. Revenită la Chișinău, îmi aminteam deseori de această experienţă și a fost foarte plăcut să descopăr Restaurantul „Tbilisi”, pe artera principală a Chișinăului, un local veritabil georgian în care am avut parte de o reverie gustativă. Tot ce am mâncat aici a fost ireal de gustos, corepunzător bucatelor servite în Georgia. Este o bucătărie săţioasă și sănătoasă.

 

Adresa: 

or. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt 69,

tel.: 0698 88 788