Diana Voevuţki e designerul care ştie să creeze poveşti în formă de rochii. E o filosofie unică pe care tânăra creatoare o dezvoltă în colecţii ce cuceresc podiumuri din ţară, dar şi de peste hotare. Cu ambiţia de a ajunge cât mai departe, Diana se implică mereu în dezvoltarea brandului, dar şi a noilor oportunităţi de extindere.

Tind mereu să cred că cele mai importante reuşite ale noastre ţin de femeile care pleacă fericite de la noi. Or, în doar trei ani de când am deschis uşile showroomului nostru din Chişinău, am devenit unul dintre cele mai solicitate branduri ce creează ţinute personalizate. E o adevarată plăcere să îmbraci aceleaşi femei de-a lungul anilor – mai întâi, acestea vin cu mamele ca să îşi aleagă rochii pentru bal, ca mai apoi să le vedem şi în calitate de mirese. Rochiile „Ariadna” sunt prezente peste tot în lume. SUA, Franţa, Spania, Italia, Germania, Rusia, România sunt doar câteva dintre ţările în care femeile au strălucit la propriu îmbrăcate în rochiile noastre la cele mai importante evenimente din viaţa lor.

Pe 7 decembrie 2017 mi-am văzut realizat un vis pe care îl aveam de foarte mult timp – să organizăm propria noastră prezentare de modă, unde vedetele podiumului au fost 24 de ţinute pentru femei şi opt pentru fetiţe, toate lucrate manual, aşa cum se cuvine unei adevărate colecţii haute couture. De asemenea, am realizat numeroase proiecte de care suntem mândri – astfel, am oferit rochii personalizate reprezentantelor Republicii Moldova la diverse concursuri internaţionale, cum ar fi Miss Portugal, The Queen of Brilliance, Miss Eco International, Miss Wheelchair World, Miss Humanity (tot în rochia noastră, reprezentând R. Moldova în 2016, Viorela Dimici, a adus pentru prima dată în istorie trofeul Miss Humanity).

Pentru mine, mereu a fost important nu doar aspectul exterior al unei rochii, ci şi calitatea acesteia. De asta când e vorba despre stofe, dantele şi altă materie primă, niciodată nu economisim. Lucrăm cu materiale de calitatea cea mai înaltă, cu dantele Cordoba şi Chantilly şi, desigur, mizăm pe mult lucru manual. Uneori, la o singură rochie lucrează câteva persoane timp de câteva săptămâni, dar rezultatul e unul pe potrivă. În acelaşi timp, lucrăm cu fiecare client în parte, ţinând cont de toate particularităţile, aşa că orice femeie îşi poate găsi ţinuta perfectă.

Mereu am considerat că de la job trebuie să primeşti plăcere şi entuziasm. Astfel, rezultatul lui va bucura mult timp. Din copilărie am avut multe ambiţii şi visuri, însă îmi lipsea curajul. Dacă nu l-aş fi avut alături pe soţul meu, Mihai, care crede nemărginit în mine, sigur nu ajungeam la această etapă, căci el este cel care temperează uneori emoţiile. De asemenea, de când în echipa noastră a venit Viorela Dimici, PR managerul nostru, acceptăm doar proiecte interesante, fapt care ne ajută să fim mult mai aproape de femei. Şi, desigur, echipa, care devine tot mai mare, dă viaţă schiţelor şi tuturor ideilor mele.

Fişier

Designer vestimentar al brandului „Ariadna”

Data şi locul nașterii: 5 martie 1982, or. Orhei

Studii: Facultatea „Industrie Uşoară” a UTM; stagiară a caselor de modă Lugo Novias, Pronovias, Demetrios (Spania 2008-2009)

 

Text: Iuliana Mămăligă

Foto: Diana Rudenco