Una dintre cele mai elegante prezențe din businessul moldovenesc, Lucia Berdos a reușit să abordeze afacerile dintr-o perspectivă absolut nouă, în care arta și emoțiile vin să completeze într-un mod absolut armonios planurile de afaceri. După ce a creat un salon de frumusețe și un centru modern de optică, Lucia Berdos s-a lansat în afacerile mari alături de soțul ei, Dorian, odată cu deschiderea primului design hotel din Moldova – BERD’S.

Conceput ca un spațiu în care trecutul, prezentul și viitorul își dau întâlnire prin intermediul afacerilor, al artei, al designului, al evenimentelor de cultură și de caritate, Hotelul BERD’S a reușit să devină, într-un timp relativ scurt, o carte de vizită a țării, or proprietarii hotelului, soții Lucia și Dorian Berdos, anume asta și-au dorit – să creeze amintiri și să transmită clienților săi o parte din energia, tradițiile și cultura moldovenească prin intermediul unui hotel modern, la fel de bun ca la Londra, Paris sau New York.

Aspectul rafinat, armonia elementelor și atmosfera benefică din hotel se datorează în totalitate Luciei Berdos, care a reușit să transpună cu grațiozitate și bun gust conceptul acestei afaceri și să creeze un adevărat trend în lumea artelor, gastronomiei, modei și designului, hotelul găzduind unele dintre cele mai speciale și importante evenimente din țară. Ea însăși este o prezență deosebită și un model demn de urmat în materie de stil.

Anul 2016 a fost marcat de prima aniversare a Hotelului BERD’S și de decernarea prestigiosului premiu Guest Review Award, acordat de www.booking.com, cunoscutul website de rezervări hoteliere online, în baza aprecierilor clienților pentru calitatea și profesionalismul serviciilor oferite. Sute de turiști au pășit pragul hotelului de la inaugurare, BERD’S primind cu căldură importanți oameni de afaceri și de creație, printre care interpreta Lara Fabian și pianistul Denis Matsuev. Însăși Alteța Sa Regală, Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei a ales să stea la BERD’S în timpul primei sale vizite în Moldova.

Restaurantul „Mezzo” din incinta hotelului face și el parte din noul concept de afacere, unde accentul este pus iarăși pe promovarea produselor autohtone, a vinului local în combinație cu rețetele moderne italiene. Toate acestea reîntregesc filozofia familiei Berdos de a promova modul sănătos de viață, valorile de familie și un lifestyle de calitate. Nu în ultimul rând, art-lounge-ul hotelului reprezintă un centru al universului artistic de la Chișinău, unde se perindă expozițiile de artă, lansările de carte, defilările de modă, master classurile gastronomice, evenimentele mondene ale capitalei.

Invitată a nenumăratelor forumuri în care s-a pus în discuție rolul femeilor în societatea modernă, Lucia și-a împărtășit cu drag propria experiență în calitate de femeie de afaceri. Nu în ultimul rând, ea a dat curs invitațiilor de a participa la diverse evenimente culturale și sociale. În 2016, pentru prima dată, covoarele de la BERD’S au fost expuse în cadrul expoziției naționale „Covorul dorului”. De asemenea, hotelul a găzduit cina festivă din cadrul Galei Generozității, ce reprezintă o conlucrare frumoasă a familiei Berdos cu CCF Moldova. În acest context, anul trecut, Lucia și Dorian Berdos au acceptat invitația acestei organizații de a deveni ambasadori ai filantropiei și ai responsabilității sociale.

…În spațiul în care liniile arhitecturale și designul italianului Luca Scacchetti se împletesc cu formele sculpturii lui Iurie Platon, în care covoarele noi țesute în Nepal completează frumusețea seculară a scoarțelor basarabene înrămate și afișate cu grijă pe holuri, în care trecutul devine prezent, iar prezentul se conectează la viitor prin idei noi, îți dai seama că Lucia Berdos este una dintre femeile care schimbă lumea.

Fişier

Directorul general al BERD’S Design Hotel

Data și luna nașterii: 29 august 1971, Florești

Studii: Facultatea de Istorie, USM

 

TEXT: Rodica Duminică

FOTO: Oleg Melenciuc