Prieteniile se construiesc prin comunicare, iar conversaţiile dintre prieteni ţin dincolo de căldura unui ceai, formează călătorii imaginare în orice colţ al lumii, găsesc răspunsuri la întrebări şi, cel mai important, sunt o emoţie continuă. Pe timp de vară, prietenii îşi dau întâlnire îndeosebi la terase. Acolo, la un mic dejun, la un prânz între sarcini profesionale sau pe timp de seară la lumina felinarelor, se deapănă conversaţii calde. Am surprins patru asemenea conversaţii într-un proiect tradiţional al revistei „VIP magazin” – „Prieteni buni la terasele Chişinăului”, proiect ce are misiunea de a prezenta cele mai solicitate şi creative terase ale capitalei.

Amplasată într-o curte liniştită, umbrită de verdeaţă şi invadată de flori, terasa „Pani Pit” atrage mereu vizitatori autohtoni şi oaspeţi ai Chişinăului. Stilul terasei este francez, aceasta având pavaj specific şi obloane elegante pe care le poţi întâlni în cele mai frumoase colţişoare pariziene. Aici pot fi gustate bucate din bucătăria europeană, mediteraneeană şi cele cu accent moldovenesc, în tandem cu vinuri selecte, sub acordurile muzicii live (muzică instrumentală – pian, vioară, chitară, clape ş.a. şi canto în diferite stiluri – jazz, blues ş.a.).

274a7351_opt

274a7369_opt
Terasa restaurantului „Pani Pit” a fost fondată în 1994 şi funcţionează în perioada caldă a anului (aprilie – octombrie), cu program de la ora 11:00 până la 23:00. În regim obişnuit, cu aranjarea clasică a mobilierului, terasa are o capacitate de aproximativ 80 de persoane. În cazul petrecerii unor evenimente (mese de banchet, mese de tip bufet, aniversări, concerte, prezentări precum Fashion Soirée Resort Collections 2017), terasa poate reuni până la 200 de persoane.

274a7276_opt5Ina Vieru: Copiii mei îmi sunt cei mai buni prieteni, împreună construim şi schimbăm lumea, aceasta este relaţia cea mai veritabilă. Poţi crea o afacere, o capodoperă, dar să creşti un om adevărat, care va forma o nouă generaţie şi care va aduce în lumea aceasta ceva pozitiv, este o mare muncă, o mare satisfacţie. Sunt mândră de fiul meu şi tocmai mă topesc când mă uit la el. Ştiu că are toate capacităţile pentru a deveni un bărbat adevărat. Avem viziuni comune, raţionamente, decizii comune şi ne place mult să stăm la sfat, inclusiv prin ieşiri la terasă.

Nicu Vieru: Mama mă motivează într-un mod foarte plăcut, are încredere în mine şi ştie că o să izbutesc. Apreciez foarte mult că este alături de mine şi mă ajută în toate. Eu îi voi fi alături mereu şi ştiu că ne vom ajuta întotdeauna reciproc şi sincer. Mama este şi un model de succes pentru mine, obişnuiesc deseori să analizez strategiile ei în afaceri şi, în acest mod, să păstrez idei pentru viitor.

Str. 31 August 1989, 115

tel.: 022 240 127

 

Text: Doina Popa, Iuliana Mămăligă

Coordonatori: Virginia Braga, Iuliana Mămăligă

Foto: Andrian Irimca