Luni ne vom aduna în ședință. Iar lui, Dumnezeu i-a oferit concediu… O liniște profundă, eternă, în care să se cufunde pentru a-și rebobina viața și pentru a sta de vorbă cu divinitatea.

Ne fusese exemplu. Un exemplu în fața căruia simțeam cu toții deseori un fel de teamă. Teama de a nu fi pe măsura așteptărilor. Dar și un respect enorm. Un exemplu care ne oferea cu dărnicie din plinătatea inteligenței sale… din experiența sa, din bunătate. De la Sergiu am învățat să apreciem cărțile bune, filmele bune, muzica adevărată, oamenii adevărați, valorile… și am mai învățat să nu aruncăm cu vorbe, să le cântărim întâi.

El le cunoștea valoarea…

Sunt zeci de jurnaliști ce au trecut prin școala VIP magazin și suntem siguri că fiecare dintre ei a învățat lecții și a adunat experiențe, pășind mai încrezut mai departe. Și asta, în mare parte, datorită mentorului Gavriliță, „creierul” VIP magazin.

Marile proiecte VIP magazin – 50 de moldoveni, Top 100 branduri, To 100 Omul Anului, Top 100 sexy, Echipa de Vis, precum și cele din cadrul revistei sunt rod al imaginației sale, sunt frământarea lui creativă și expresia profesionistului Sergiu Gavriliță.

Ne e dor.

Nimic nu va mai fi la fel. E trist, dar adevărat. Ne va lipsi. Ne știm incompleți… dar în amintirea lui, a șefului Sergiu Gavriliță, căruia nu i-a spus niciodată nici un membru al redacției „șef” pentru că nu îi plăcea și pentru că ne devenea din prima prieten… în amintirea lui vom continua viața revistei VIP magazin – sensul și bucuria sa.

Concediu luminos, drag prieten. Să te aibă Dumnezeu în paza sa.