Vezi cum se prepară o limonadă cu căpșuni de la Valeria Țurcan

Sezonul estival și limonadele reprezintă duetul perfect. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie să ne hidratăm, dar și să profităm de fructele de sezon. Consumate sub diverse forme, acestea asigură aportul de vitamine necesare. Și dacă tot vorbim de fructe, cele mai căutate și actuale ar fi – căpșunile. Acestea au o puternică capacitate antioxidantă, conțin potasiu, au proprietăți antiinflamatorii și un conținut scăzut de calorii.

Le poți consuma separat, în deserturi, copturi, dar și în limonade. Cum, află din rețeta oferă de Valerie’s Food.

Ingrediente:

4 lămâi (200 ml. Suc stors)

200 gr. – căpșuni

1 limetă (40-50 ml. Suc stors)

3-5 linguri – mirere de tei (după gust)

10 frunze de mentă

200 ml. – apă plată (sau apă carbogazoasă)

1 cană – gheață

Pentru decor: 

½ lămâie (tăiată felii subțiri)

1/3 limetă (tăiată felii)

5 – 6 căpșuni (tăiate în două)

10 frunze de mentă

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de gătire: 1 minută

Timp total: 6 minute

Număr de porții: 4

Mod de preparare:

  1. Stoarce sucul de la lămâi și limetă.
  2. Pune căpșunile și mierea în robotul de bucătărie NUTRIBULLET și anume în cana mică fără mâner de 0,5 l., răsucește bolul cu lama dublă și pune-l în baza cu motor puternic și mixează circa 10 secunde sau până ce căpșunile s-au mărunțit complet.
  3. Pune circa 10 frunze de mentă într-un ulcior de 1 litru și zdrobește-le puțin (până acestea încep să-și elimine sucul), toarnă deasupra sucul de lămâie și limetă, căpșunile pasate cu miere, cuburile de gheață și apă plată.
  4. Pune în ulcior peste băutură ½ lămâie și 1/3 limetă tăiate felii subțiri, căpșunile tăiate în două și câteva frunze de mentă.
  5. Amestecă limonada, gustă și vezi dacă mai ai nevoie de miere. Servește limonada rece și savureaz-o cu plăcere.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin