12 filme nominalizate la Oscar în 2023. Nu le rata!

Curând vom afla marii câștigători la Oscar, dar până atunci ne putem delecta de peliculele nominalizate. Din multitudinea de producții am făcut o mică selecție a peliculelor cu cele mai mari șanse de a câștiga.

All Quiet on the Western Front

Filmul celebrul roman omonim, semnat de Erich Maria Remarque și spune povestea unui tânăr soldat german aflat pe frontul de vest în timpul Primului Război Mondial. Paul și camarazii lui simt pe propria piele experiența războiului.

Babylon

O poveste despre ambiție exagerată și excese scandaloase, care urmărește ascensiunea și decăderea mai multor personaje în timpul unei epoci de decadență și depravare fără margini la începutul Hollywood-ului.

The Whale

The Whale spune povestea lui Charlie (Brendan Fraser), un profesor de engleză retras, care suferă de obezitate morbidă și care încearcă să reînnoade legătura cu fiica lui adolescentă.

Avatar: The Way of Water

Filmul îi readuce pe Sam Worthington în rolul lui Jake și Zoe Saldana în rolul Neytiri care trebuie să își protejeze familia de o nouă invazie a unui clan de extratereștri necunoscuți care își spun „venusieni” și vor face asta printr-o alianță cu tribul acvatic Metkayina. 

Elvis

Producția se axează pe cariera starului Elvis Presley, regele RocknRoll-ului, și interacțiunea cu managerul său, colonelul Tom Parker.

Everything Everywhere All at Once

Evelyn Wang, o imigrantă chineză trecută de prima tinerețe, pornește într-o aventură nebunească în care ea și numai ea poate salva lumea explorând universuri paralele și conectându-se la alte vieți pe care le-ar fi putut avea.

Tár

Lungmetrajul spune povestea Lydiei Tár, una dintre cele mai importante compozitoare-dirijoare din istorie și prima femeie care a condus o orchestră germană importantă.

Top Gun: Maverick

După mai mult de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

Triangle of Sadness

Carl și Yaya – un celebru cuplu de fotomodele, sunt invitați într-o croazieră de lux pentru oameni super-bogați, dar de o moralitate îndoielnică. Printre ei, un oligarh rus, un traficant de arme britanic, dar și un alcoolic care citează din Marx și care este chiar căpitanul navei. Ceea ce la început părea poza perfectă de Instagram, se transformă într-un spectacol grotesc.

Women Talking

Filmul spune povestea unui grup de femei dintr-o comunitate religioasă izolată care sunt încearcă să se împace cu realitatea brutală a soartei lor, Pe parcursul poveștii, le vedem cum încearcă să își dea seama dacă este mai bine să continue spre ceea ce le este scris sau vor lupta pentru a-și construi o lume mai bună.

Aftersun

Sophie, o fetiță de 11 ani, se bucură din plin de timpul petrecut cu tatăl ei iubitor și idealist, Calum, într-una din rarele lor vacanțe. În vreme ce lumea adolescenței se ivește la orizont, Calum se luptă singur cu greutățile vieții din afara rolului de tată. Douăzeci de ani mai târziu, amintirile dragi ale lui Sophie din acea ultimă vacanță împreună sunt adunate într-un zguduitor portret al relației lor. Prin ele, devenim martori la încercarea ei de a împăca imaginea tatălui pe care o cunoștea cu cea care îi rămăsese străină, transpusă în superbul și copleșitorul debut al lui Charlotte Wells.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

La cuțite: Misterul din Grecia – Este o continuare a filmului „La cuțite”, apărut în anul 2019. Daniel Craig își reia rolul maestrului detectiv Benoit Blanc care are parte de un nou caz, legat de un miliardar din lumea cercetării științifice, intepretat de Edward Norton. Ca și prima parte, și acest film adună pe generic numeroase vedete, precum Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson și Dave Bautista.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin