5 bestselleruri editate în Moldova în 2016

Autorii lor au demontat stereotipul că literatura scrisă în Republica Moldova nu s-ar vinde bine. Au stârnit curiozitatea bookaholicilor, făcându-i să cutreiere librăriile din Chișinău. Vă prezentăm cinci cărţi editate în 2016 care se vând ca pâinea caldă până acum, fie din pasiune pentru lectură, fie din respect pentru tot ce este autohton, fie din pură curiozitate.

1. „Vara în care mama a avut ochii verzi”

Autor: Tatiana Ţîbuleac

Ed. Cartiervara-in-care-mama-a-avut-ochii-verzi-tatiana-tibuleac-37935-1000x1000

E mai mult decât o carte despre cancer, fiind recomandată deopotrivă părinţilor și adolescenţilor. „Vara în care mama a avut ochii verzi” s-a bucurat de numeroase critici bune. Mai mult, ceea ce a spus poetul român Radu Vancu în postfaţa romanului scris de T. Ţîbuleac îi atribuie autoarei în mod automat misiunea de a excela în continuare: „Scurt și intens, romanul ei splendid impune o prozatoare de la care am cele mai mari așteptări.” Potrivit lui Gheorghe Erizanu, „Vara în care mama a avut ochii verzi” este cartea adolescenţilor din 2017.

2.  „În umbra pașilor tăi”

Autor: Vitali Cipileaga

Ed. Bestseller

1072840
După ce a publicat „De vorbă cu Emma”, cartea care i-a adus bloggerului Vitali Cipileaga mulţi admiratori, dar tot atât de mulţi critici înverșunaţi, el a lansat primul său roman, „În umbra pașilor tăi”. E o carte despre pierderi, secrete și căutări. O poveste care te strânge puternic la piept, amintindu-ţi încă o dată de adevărata putere a dragostei.

3.  „513”

Autor: Zina Zen

Ed. Lexon-Prim

zina513Chiar dacă stă mai mult peste Prut, Nicoleta Brânză, al cărei pseudonim este Zina Zen, s-a întors recent în ţară pentru a-și lansa, într-o atmosferă deloc protocolară, microromanul „513”. Pe site-ul Goodreads.com, cartea are un rating de 4.26, unde jurnalistul și scriitorul Igor Guzun, desemnat în acest an Omul Anului la categoria Literatură, a numit „513” drept o carte care te întoarce pe dos.

4. 7 zile în Rai (+18)

Autor: Lola Majeure

Ed. Pontos

downloadDupă ce a dat lovitura cu romanul „Sweet Vera Cruz”, care s-a vândut neașteptat de bine, misterioasa și insolita Lola Majeure, care și-a obișnuit cititorii cu autografe scrise cu ruj roșu, a publicat un nou deliciu pentru amatorii de literatură erotică: „7 zile în Rai”. Cartea relatează povestea unei prostituate rasiste, scrisă în același stil inconfundabil al Lolei ­Majeure, care poate fi surprins și pe blogul său.

5. Amintiri din viitor, vol. II

Autor: Andreea Russo

Ed. Bestseller

amintiri-din-viitor-vol2_1După primul volum al cărţii „Amintiri din viitor”, publicat în 2015, în vara anului următor Andreea Russo a lansat cel de-al doilea volum, menţinând firul narativ care i-a captivat pe cititori. E o trilogie a tinerei generaţii, accesibilă și în varianta de audiobook. E o carte văzută cu ochi buni de critici, inclusiv de Dumitru Crudu. Mai mult, vol. I al trilogiei a fost premiat la cea de-a zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii și Tineret din Chișinău, în aprilie 2016.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin