Pe 25 iulie este marcată Ziua bucătarilor. Cu acest prilej, am decis să prezentăm cei mai populari bucătari moldoveni, succesul cărora a răsunat atât în presa locală, cât și cea internațională.
Petru Scaletchi
Bucătarul a participat în cadrul emisiunii Chefi la Cuțite din România, fiind cunoscut și datorită faptului că a fost bucătarul personal al ambasadorului Germaniei la Chișinău, ocupând acceași funcție și la Ambasada SUA în Moldova. „Bucătăria este locul unde pot să mă afirm și să demonstrez că pot să fac lucruri care alte persoane nu ar putea face. Este locul unde riști în fiecare zi. Elementul care face o mâncare deosebită este precizia și corectitudinea cu care un bucătar prepară mâncarea și modul în care tratează produsele (ca pe niște simple legume, carne, sau ceva din care se poate găti un fel de mâncare care să poată atât stinge lumina în capul oaspetelui, fie să îl otrăvească.” ne declară el.
Marian Danu
„Culinaria a devenit deja un stil de viață. Elementul esențial pentru o mâncare bună este plăcerea cu care o faci!” ne spune bucătarul Lo Chef. Acesta și-a început cariera în Italia, unde a învățat arta culinară. Actualmente aceste deține un studiou gastronomic.
Dumitru Petrenko
Moldoveanul lucrează pentru cel mai bun bucătar al secolului XX, Paul Bocuse, în Franța.
Denis Calmîş
Denis este „chef” al localului „Akademiya by Denis Calmis” situat chiar în inima Moscovei. Numele său se regăsește în topuri precum, „Cei mai şic bucătari ai lumii” şi „100 cei mai bine îmbrăcaţi bărbaţi din Rusia”. Acesta a gătit pentru mai mulți oameni influenți: Roman Abramovici, Naomi Campbell, Dmitry Medvedev, Demi Moore și alții.
Lasă un răspuns