Este cazul fericit de femeie care iubeşte ceea ce face şi scoate din asta o plăcere colosală. Ea ştie să facă bani distrându-se – e minunat să percepi întreg procesul de muncă ca pe o continuă distracţie. Este managerul care a făcut faţă în orice funcție de conducere pe care a deţinut-o, iar acum se descurcă de minune administrând reţeaua de cluburi de wellness şi frumusețe Aquaterra.
1.Pentru unii, totul merge strună, pentru alții, calea spre succes este mai complicată, care duce spre experiențe anevoiase, pline de încercări și piedici. Pentru unii, această cale are un ritm progresiv, pentru alţii, este ca o undă sinusoidală. În cazul meu, aş zice că este un drum anevoios, plin de încercări și piedici, însă în evoluție continuă.
2.Să obţii succesul pe care ți-l dorești înseamnă să crezi în tine și în propriile forţe. Psihologii susțin că încrederea în sine este fundația oricărui succes măreț și a oricărei realizări. Eu consider că succesul este garantat doar dacă dai dovadă că deții abilități și competențe numeroase, calități și trăsături care să te propulseze în scena mediului de afaceri cu sanșe reale de reușită, cum ar fi: diligența, orientarea spre rezultat și dedicarea.
3.Puterea de a crede în propriile forțe o găsești în clipa în care ești cât pe ce să cazi şi să cedezi, dar te înalță gândul că „Uite, mai e un pic”. Astfel am simțit „gustul” succesului.
4.Succesul înseamnă scopul. Atât timp cât omul e orientat spre realizarea obiectivelor stabilite, el are succes. În momentul în care el se opreşte, considerând că nu mai are nevoie de realizări, el pierde toată munca și tot efortul pe care l-a depus până acum.
5.Ceea ce ieri era considerat rău și incorect astăzi deja considerăm că este ceva bun și corect. E timpul să înţelegem că nu există un exemplu corect şi un etalon ideal. Sunt doar nişte modele adoptate, nişte norme introduse de către oameni pentru a fi uşor înţelese – standarde introduse sub formă de idealuri. Ele, de fapt, nu există – sunt doar iluzii cu care ne-am obişnuit atât de mult.
6.Nimic nu e la fel. Aceeaşi faptă poate avea efecte benefice pentru cineva şi absolut devastatoare pentru altcineva. Soluţia constă în a nu-ţi înşela valorile şi, în același timp, să fii abil pentru a recunoaşte că unele concepte și șabloane sunt deja depășite sau irelevante. Să nu idolatrizăm pe nimeni, să fim mereu persoane cu verticalitate, integritate și onestitate. Cea mai mare iscusinţă este să fii tu însuți, să te axezi pe părerile proprii și să nu fii influențat de părerile altora.
7.Femeie realizată? E despre mine, sută la sută. Femeia devine realizată ca urmare a creşterii personalităţii pe durata întregii vieţi, începând cu copilăria. Cineva ajunge la această stare mai devreme, altcineva, mai târziu – totul depinde de dorinţă şi priorităţi. După mine, femeia realizată mizează doar pe sine, este asigurată sub aspect material, este independentă sub toate aspectele, acţionează doar din proprie voință, nu va înceta niciodată să muncească.
8.În societatea noastră funcţionează o maşinărie propagandistică puternică ce bagă în capul fiecărei femei, încă de la vârsta de vreo trei ani, eternul postulat „măritatul este culmea realizării femeii”. Sub acest aspect, nici pe departe nu sunt o femeie realizată.
9.În domeniul hotelier am atins cele mai înalte culmi profesionale. Începusem să mă plafonez, să mă plictisesc. Am decis să încerc ceva nou, ceva ce mi-ar oferi emoții și provocări noi, de asemenea – satisfacție profesională.
10.Nu-mi place să mă laud. Rezultatele mele sunt apreciate din afară, și eu aud doar cuvinte frumoase. Ca şi în orice început, au fost emoţii, dar în jumătate de an mă simţeam la Aquaterra ca peştele în apă. Au fost destule realizări, vor mai fi şi altele. Aşteptaţi în această toamnă să se deschidă Centrul de Dezvoltare pentru Copii Star Kids, la primăvară – Aquaterra Kids, iar la finele lui 2018 – Aquaterra 3.
Text: Marcel Toma
foto: arhiva personală
Lasă un răspuns