Ana Cernicova nu mai are nevoie de prezentare. O știm de pe scena TNOB „Maria Bieșu”, participările la selecțiile naționale „Eurovision”, mai nou, de la concursul „Românii au talent” unde, alături de fiica, Amelia au ajuns tocmai în finală, cucerind cu vocile lor superbe într-un duet de zile mari. Ana are și un palmares impresionant de premii și aprecieri, de care nu putem decât să ne mândrim. Preferă mai mult genul de muzică Crossover (o îmbinare a muzicii clasice cu diverse stiluri moderne cum ar fi: pop, rock, jazz etc.)
Am avut multe realizări de-a lungul vieții. Însăși viața e o reușită, cred eu. Aș putea să fac un rezumat la cele nouă premii importante obținute la concursuri internaționale, performanță de care sunt bucuroasă și le mulțumesc tuturor pentru încredere și suport. Sunt sigură că vor urma și alte succese, întrucât muncesc pentru ele și îmi aduc o satisfacție enormă. Publicul este cel mai obiectiv juriu pentru care dau tot ce am mai bun pe scenă sau în oricare altă sală.
Am fost conducătoare de orchestră, am ocupat locul patru în cadrul selecției naționale Eurovision cu propria piesă, „Dragostea divină”. După un timp, m-am reprofilat și mă găsesc în lumea operei. Scena de la TNOB „Maria Bieșu” mă așteaptă cu drag ori de câte ori am ocazia să evoluez.
Dintre premiile sau evoluțiile mele aș putea enumera următoarele: finalistă a concursului „Francisco Vinas” din Spania, deținătoarea premiului „Simpatia Publicului” în Cehia (2018). Am participat la concertele dedicate maestrului Eugen Doga. O altă reușită a fost să cânt alături de Moldovan Youth Orchestra la evenimentele „Pop Simfonic”, în cadrul cărora am îmbinat muzica rock cu opera. Premii au fost mult mai multe. Am participat la peste 70 de concursuri internaționale de la vârsta de 9 ani, dintre care vreo 30 premii întâi și nouă trofee. Aceste performanțe se referă la perioada înainte să cânt operă. Nu pot să uit experiența de la showul televizat „Românii au talent”, unde am ajuns până în finală alături de fiica mea, Amelia. Împreună am cântat în duet, iar cele peste cinci milioane de vizualizări pe rețele au venit de la sine, fără a investi în publicitate.
Muzica pe care o interpretez este una specială pentru țara noastră. Prin intermediul stilului crossover pe care îl reprezint și al abilităților vocale, încerc să îl promovez și să cultiv oamenilor dragostea pentru acest gen. E unul mai special, unul elegant și cu puteri de a atinge strune delicate din suflet! Mă bucur mult că pot îmbina cu succes ambele domenii de muzică, mă refer la cea academică, dar și la cea pop.
Mă ghidez după principiul „Ascultă-ți inima. Ea le știe pe toate”. Cel puțin așa afirmă cunoscutul Paulo Coelho, iar eu tind să îi dau dreptate. Prin intermediul muzicii poți ajunge direct la sufletele oamenilor. Sunt sinceră în tot ceea ce fac. Am scopul de a inspira și motiva lumea să fie mai bună.
În timpul liber prefer să citesc ori să compun.
Mă inspiră istoriile din cărți, iar acestea deseori sunt surse pentru a crea, pentru a pune povești pe note muzicale.
Nu ratez ocazia de a petrece clipe prețioase alături de oamenii dragi. Încerc să învăț din frumusețea naturii, de la persoanele pe care le admir pentru calitățile nobile pe care le au: bunătatea, înțelepciunea, simțul umorului și atitudinea față de viață.
Fişier
Interpretă
Data și locul nașterii: 24 iunie 1991, or. Chișinău
Studii: LT „Spiru Haret”, Chișinău; Școala de Muzică „V. Poleacov”; Colegiul de Muzică „Șt.Neaga”; AMTAP, licență și masterat, clasa prof. Vladimir Dragoș și Mihai Munteanu
Text: Iuliana Mămăligă
Foto: Arhiva personală
Lasă un răspuns