Familia Trofim – OMUL ANULUI 2023

PROPRIETARI CASTEL MIMI

Este familia care a avut curajul să transforme un simplu sat moldovenesc într-un punct valoros pe harta atracțiilor Europei, iar niște ruine – într-o poveste de neam. Castel Mimi și vinurile sale au devenit un brand care va rămâne în manualele de istorie pentru multe generații înainte.

Anul 2023 a fost anul în care am lucrat extrem de mult, un an, dacă putem să-l numim așa, al testului de rezistență pentru Castel Mimi. Organizarea impecabilă a Summit-ului Comunității Politice Europene a încununat toți cei 15 ani de muncă asiduă necesari pentru a ajunge la acest rezultat. Vrem să credem că efortul nostru comun a fost înțeles de cetățeni, la fel și importanța organizării unui astfel de eveniment internațional pentru viitorul Republicii Moldova.

Ne-am convins în timp că, indiferent de situație, omenia și familia trebuie să rămână cele mai mari valori. Indiferent de circumstanțe, orice s-ar întâmpla, ne avem unii pe alții, iar familia este acel loc sigur în care găsim susținere și încredere. Fiecare dintre noi are un rol important și totodată diferit, dar cu toții avem un scop comun – să dezvoltăm afacerea și să putem oferi în continuare motive ca cele 300 de familii, membrii cărora muncesc cot la cot cu noi, să rămână acasă, să aibă un trai decent și să contribuie la promovarea numelui de țară ca producător de vinuri de înaltă calitate, care trezește motive de mândrie pentru toți moldovenii.

În cei aproape opt ani de muncă asupra brandului Mimi, am reușit să obținem rezultate remarcabile în domeniul turismului și vinificației. Ne-am bucurat de apreciere atât în țară, cât și dincolo de hotarele sale. Cu toate acestea, dacă ar fi să o luăm de la capăt, ne-am fi dorit să înțelegem mai devreme cât de importantă este diversificarea pieței de export a vinurilor noastre.

Astăzi, ne-am convins că, odată ce am avut curajul să depășim paradigma piețelor tradiționale, vinurile Castel Mimi sunt listate în restaurante cu stele Michelin și se regăsesc pe rafturile celor mai prestigioase magazine și rețele specializate din peste 20 de țări ale lumii.

În acest an am înțeles cât de mult înseamnă puterea familiei și a echipei noastre. Am înțeles că suntem parte a unui sistem mult mai mare și că, atunci când există un scop comun, orice munte poate fi cucerit. În acel sistem au fost inclusiv și partenerii noștri de peste hotare, cei care au avut grijă să comunice clienților lor, amatorilor de vinuri bune din cele mai importante piețe, ce lucruri mari și vinuri bune se produc într-o țară mică, precum Moldova, într-un sat cu o populație de doar 5,5 mii de oameni. Ne-am simțit mândri pentru țara noastră, pentru localitatea Bulboaca și pentru echipa și familia noastră unită.

Anul 2023 este despre mândrie de țară și mândrie de neam. Ar merita un 9+, pentru că mai vrem și știm că putem oferi și mai mult decât atât. Suntem siguri că, indiferent de complexitatea proiectului și provocările pe care le vom avea, vom reuși. Oamenii, capacitățile și tehnologiile pe care le avem sunt suficiente pentru a crea un vin de o înaltă calitate, un produs și un eveniment care să atragă aprecierea la nivel mondial.

Responsabilitatea de a avea grijă de comunitatea și satul din care ne tragem rădăcinile, ne face mândri de ce suntem azi. Avem o mare satisfacție și credem cu certitudine că tradiția de a reveni la baștină și de a dezvolta localitatea și frumosul, este responsabilitatea și menirea fiecăruia dintre noi, cei care au izbutit să se realizeze în viață. Nouă ne reușește acest lucru prin intermediul Fundației „Constantin Mimi”. Proiectele noastre sunt dedicate dezvoltării satelor din apropierea Castelului prin promovarea și dezvoltarea turismului rural, prin promovarea dezvoltării sustenabile și a valorilor culturale românești.

Unul dintre pilonii dezvoltării Castel Mimi este inovația. Ne dorim să fim mai puternici, mai buni și mai bine pregătiți pentru crize și schimbările climaterice care ne afectează pe toți. Vrem să fim inovatori și să oferim mereu motive oaspeților noștri să revină la Castel Mimi. Unul dintre aceste motive este lansarea în perioada următoare a unui traseu de drumeții care va atrage turiștii, oferindu-le experiențe de neuitat și, în același timp, va contribui la dezvoltarea economică a satelor noastre. Este un proiect inițiat de Fundația „Constantin Mimi”, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Oficiul Național al Turismului, proiect prin care ne dorim să atragem investiții, turiști și să dezvoltăm localitățile și oamenii din sate.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin