Ion Popovici – OMUL ANULUI 2023

FONDATOR NOVAMED

Un Nord asigurat cu sănătate

A reușit să inaugureze, în premieră, pentru oamenii din Nordul Moldovei, în orașul Bălți, cel mai mare spital polivalent – Novamed Nord. Cardiologul, dar și omul de afaceri susține că deschiderea celui de-al doilea spital, marca Novamed, presupune servicii medicale complexe și acces sporit la o viață mai sănătoasă pentru locuitorii din regiune.

Pentru noi, 2023 a fost un an deosebit pentru că am reușit să finisăm proiectul Novamed Nord. Când vorbesc de finisare, mă refer la partea tehnică a proiectului, finisarea spitalului în sine, inițierea sau pornirea lucrului în acest spital. Sunt probleme de soluționat, în special logistice, până proiectul o să funcționeze în măsura în care ne dorim noi, dar totuși, e cea mai mare realizare și, nu în ultimul rând, pentru cetățenii care locuiesc în nordul țării.

Ne mândrim foarte mult că acum cetățenii din nordul țării au acces la servicii performante și în special la cele de maximă urgență, cum ar fi infarctul miocardic acut.

Cred că 85% din tot ce ne-am planificat în 2023 a fost dus la bun sfârșit. De fiecare dată planurile depășesc realitatea, dar e ceva normal, trebuie să avem unde ținti și eu consider dacă poți realiza peste 70% din ceea ce ai planificat, înseamnă că ești un realist.

Calea pe care am ales-o de a forma o structură atât de complicată – un spital atât de complex, presupune pe alocuri și prezența anumitor greșeli, dar sunt sigur că doar înțelegând toate greșelile și eșecurile poți merge înainte și poți crea. Pot sublinia câteva momente foarte subtile, dar în general, îmi dau seama care au fost ezitările și îmi dau bine seama cum era mai bine de făcut. Aș repeta același drum, aș trece prin aceleași greșeli ca să înțeleg mai bine cum se ajunge la o performanță.

Vorbind despre succes. Nu există cale spre succes fără insuccese și fără nereușite. Cred că e ceva foarte strict legat una de alta, dar până la urmă contează foarte mult cantitatea realizărilor să fie mai mare decât cantitatea nerealizărilor. Asta e esența.

Mândru de sine? E o întrebare provocatoare, chiar dacă am reușit să realizăm un proiect, sau de fapt, câteva proiecte suficient de mari și importante. Aceste rezultate nu pot fi nicidecum atribuite doar unei persoane, cât de capabilă sau inventivă nu ar fi ea. Totul se face într-o echipă, iar echipa noastră, pe care am reușit s-o ținem integră de la începutul proiectului Novamed, e una foarte consolidată și cred că asta în cea mai mare parte este mândria principală.

Sunt recunoscător omului cel mai important din proiect. Soției mele, Inga. Din fericire a preluat, acum, foarte multe sarcini și este responsabilă de un segment foarte mare, astfel, eu pot să rămân în zona care îmi place cel mai mult – chirurgia endovasculară sau de cardiologie intervențională, unde mă pot realiza, unde mă simt confortabil, unde pot aduce maxim folos ca medic, pentru că totuși sunt medic în primul rând și doar în al doilea sau al treilea rând sunt om de afaceri.

Omul Anului. Este un titlu care cere de la titular să țină minte cine l-a ajutat să devină om de succes, începând cu părinții și finalizând cu oamenii care nemijlocit au participat la creșterea proiectelor, la realizarea lor. Și, de asemenea, să știe că totul este foarte trecător, iar premiul, nicidecum, nu trebuie să-l facă mai orgolios.

Sunt un familist și visez la o etapă în care să mă bucur împreună cu copiii și soția de planurile noastre realizate.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin