Ecaterina Tutuescu – OMUL ANULUI 2023

FONDATOARE ICREATEEVENTS UK

Antreprenoriat prin educație

Sunt exact doi ani de când a lansat, la Londra, iCreateEvents. Era imediat după ce își luase un master în Business Internațional și Management, când, curioasă să afle mai multe despre antreprenoriatul britanic, a dat startul unei serii de workshop-uri „De la idee la Succes în Afaceri”. Astăzi, are 15 evenimente în portofoliu.

Sunt obișnuită să muncesc mult. Fără pauze, fără concedii, însă nu e o mândrie. Întotdeauna avem posibilitatea să ne gestionăm timpul. Atunci când avem scopuri mari, soluția cea mai potrivită este odihna la anumite intervale de timp. Eficacitatea creierului crește chiar în a doua zi de odihnă. Mă conduc după deviza „Time Management – Delegare – Disciplină”, altfel nu funcționează.

Dacă aș porni de la zero, aș investi mai mult în educația financiară. Aș construi networking calitativ în domeniul pe care îl dezvolt, aș aduna echipa doar cu persoane selectate după anumite criterii concrete, după modul de gândire și viziunile comune. Ne focusăm pe calitate și pe rezultate. În schimb, aș evita să cer sfaturi și suport de la persoane care nu au reușit pe plan profesional. Uneori ascultăm opiniile altora din politețe și respect, însă mai târziu ne influențează într-un mod sau altul, dacă nu punem anumite limite.

Istoria oricărei companii este întotdeauna și despre istoria eșecurilor sale inclusiv. “No pain – no gain”. Sentimentele de vinovăție și regret nu sunt productive. În fotbal este un proverb: „Nimic nu-ți poate liniști uimirea decât o nouă victorie”. Schimbăm pagina… să vorbim despre succes.

Succesul în sine vorbește despre fericire, iar fericirea atrage succes. O formă hedonistă care exprimă iubirea de viață. Contează ceea ce te face fericit. Pentru că nu succesul te face fericit, însă, fiind fericită, am început să am succes. Capacitatea de a te bucura de viață, de a fi recunoscător, înseamnă succes. Nu știu dacă sunt dependentă de el, dar îmi place emoția pe care o simt atunci când am succes și sunt prosperă. Iubesc ceea ce fac, fac doar ceea ce iubesc și mi-aș dori mult ca toate aceste activități să fie fructuoase.

În 2023 am avansat în funcția de top în instituția pe care o reprezint și mi-am mărit echipa în compania de organizare a evenimentelor în UK. Mi-am atins multe scopuri pe plan profesional, organizatoric și financiar, iar cel mai important este că nu m-am pierdut pe mine nici pentru o clipă. Sunt în echilibru psiho-emoțional, știu să fac față provocărilor și reușesc să iau decizii constructive.

Dacă aș jongla în cifre, nu întotdeauna aș putea evalua corect o activitate. Dacă aș da un calificativ activităților mele – ar fi unul foarte bun, după mine. Îmi place enorm ceea ce fac și sunt recunoscătoare pentru ceea ce primesc.

Sunt o persoană corectă, integră și responsabilă. Asta trebuie să-ți permiți… Sunt mândră că nu sunt obligată să fiu altfel.

Celor care vor să exceleze în domeniul meu de activitate, le-aș recomanda: consolidarea limbii engleze; aplicarea la studii în UK; cititul zilnic; participarea la cursuri, workshop-uri de dezvoltare personală; identificarea continuă a posibilităților de creștere profesională; focusarea pe mindset și curiozitate nelimitată.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin