Antonio Conflitti – OMUL ANULUI 2023

PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI DE HALTERE DIN RM ȘI PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI EUROPENE DE HALTERE

Haltere în spirit italian

Timp de doar patru ani, a reușit să crească o generație nouă de halterofili, iar împreună au adus la palmaresul sportului moldav mai multe premii sportive, printre care Campionatul European și Cupa Mondială. A organizat în 2023, în premieră pentru Republica Moldova, Campionatul European de Haltere și a acceptat provocarea pentru alegerile din 2025 în cadrul Federației Internaționale de Haltere.

De-a lungul carierei mele am ajuns la concluzia că poți obține rezultate importante în viață dacă ești dispus să faci sacrificii, dacă ești dispus să-ți asumi anumite riscuri, dar cel mai important dacă ai determinarea corectă.

În 2023 am obținut multe rezultate profesionale bune. Le pot evidenția pe cele două pe care le consider cele mai mari. În calitate de Președinte al Federației de Haltere din Moldova, a fost cu siguranță organizarea de succes a Campionatului European de Haltere. În calitate de Președinte al Federației Europene de Haltere, a fost lansarea cu succes a unui nou format de competiție. Fără îndoială, calific 2023 ca un an foarte bun.

Succesul actual e cu siguranță rezultatul tuturor acțiunilor mele din trecut, inclusiv al greșelilor pe care le-am făcut. Chiar și greșelile sunt importante, deoarece pot deschide noi oportunități, dacă aveți capacitatea de a le analiza și de a nu le repeta. Dacă ar fi să o iau de la zero, nu cred că aș schimba ceva.

Nu vreau să fiu naiv, dar nu consider că am avut eșecuri semnificative în 2023. Poate cel mai important eșec pe care l-am avut este că am crezut prea mult în unii oameni.

Succesul este rezultatul pe care îl obținem din acțiunile pe care le desfășurăm. Cu siguranță este plăcut să ai succes, oricine neagă, nu spune adevărul. Dar eu nu mă consider o persoană dependentă de succes.

Omul Anului, în opinia mea, nu trebuie să uite niciodată că acest titlu de prestigiu i-a fost acordat pentru rezultatele excepționale pe care le-a obținut și trebuie să-l onorăm continuând să ne străduim să ne îmbunătățim acțiunile în cariera și stilul nostru de viață.

Cărțile mele au fost experiențe directe de viață. Acțiunile corecte și greșite. Cu siguranță un lucru bazic pe care îl pot recomanda este cunoașterea limbilor străine, printre care engleza este fundamentală. Restul sunt ingrediente pe care fiecare le are în sine, dar uneori nu este în stare să le vadă sau să le dezvolte în mod corect și mă refer la determinare, smerenie și curajul de a face față anumitor alegeri în viață.

Sunt o persoană tradițională, în unele privințe, și cu siguranță cea mai fericită zi a fost când soția mea mi-a spus „da”. Împreună cu această zi specială sunt și zile la fel de speciale în care s-au născut copiii mei.

Ce urmează… Cu siguranță nu vreau să-mi opresc ambițiile și, pentru viitorul apropiat, sunt niște provocări foarte importante. Mai ales anul viitor. Între acestea este organizarea Campionatului European de Haltere pentru Seniori, și asta va fi o premieră pentru Moldova, alegerile în Federația Europeană de Haltere și alegerile din Federația Internațională de Haltere.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin