Venită pe lume în familia unor actori consacrați, actoria reprezintă pentru ea mai mult decât o dragoste intensă pentru artă, e mai curând o moştenire de familie. Alegerea aceluiaşi drum era inevitabilă. Face parte din noua generaţie de actori, însă pasiunea, dedicarea şi farmecul său au făcut-o să se remarce şi să cucerească fiecare spectator al teatrului Geneza Art. Ana-Sia Cărăuş este una dintre cele mai talentate actriţe de la noi şi un model pentru cei curioşi să descopere lumea teatrului. Iar rolul de profesoară a venit ca o revelaţie în viaţa ei.
Funcția: Actriţă
Data, anul, locul nașterii: 31.05.2000
Respir artă…
Autoportret. Sunt Ana-Sia Cărăuș, mai nou Ana-Sia Cărăuș-Chira. Actriță la Teatrul Geneza Art şi pedagog de actorie la cursurile de teatru ArtSegment, fondat de Daniela Burlaca. Am 24 de ani și respir artă. Iubesc oamenii și sinceritatea. Detest ura și prefăcătoria.
Ana-Sia vine de la Anisia și legătura cu bunica mea care toată viața și-a dedicat-o pedagogiei și frumosului, iar tatăl meu, actor fiind, mi-a prezis un viitor artistic, deosebindu-mă de ceilalți.
Eu am ales teatrul, pentru că asta e… viață! Consider că fiecare om vine pe lume cu o sarcină și un scop, de aceea nu eu am făcut această alegere, teatrul m-a ales pe mine. M-am născut într-o familie de actori. Eu doar m-am regăsit și m-am îndrăgostit de el total.
Fiecare rol necesită o transpunere totală și nu aș marginaliza niciunul, totuși rolurile care mă definesc prin lucru asiduu sunt – Ileana din „Nunta în cer” și Anne Boleyn din „Surorile Boleyn”. Ileana fiind primul meu rol central pe scena teatrului Geneza Art, iar Anne Boleyn fiind un personaj cu o importanță remarcabilă în istoria Angliei. Ambele roluri m-au crescut pe plan profesional și le mulțumesc pentru asta.
Dincolo de cortină, o premieră este despre agonie, nopți nedormite, documentare profundă, distanțare de sine, concentrare maximă, căderi, urcușuri și mult lucru în echipă.
Mi-am spus că niciodată nu voi fi profesoară din cele văzute în experiența mamei mele, dar, în cazul meu, iarăşi, totul a venit de la sine. Eu doar am ales să mă dedic celor care își doresc să descopere arta și cât de diferită poate fi ea. Plus, consider că un artist trebuie mereu să învețe ceva nou.
E frumos să ai o concurență constructivă. Să tinzi întotdeauna să fii mai bun și să înveți de la actorii cu mai multă experiență. Oricum, fiecare actor sau actriță își are tipajul său și timpul său. Și nu vorbesc despre șablon, ci despre adevărul scenic.
În spatele unei femei de succes se ascunde susținere, inspirație, încredere și omul potrivit.
Cea mai mare teamă pe care o am este să nu mai fiu bună în ceea ce fac. Să rămân fără teatru.
Motto-ul care mă reprezintă: „Primești ceea ce oferi.”
Mă fac fericită liniștea, pacea și iubirea.
Ceea ce îmi lipsește astăzi… este poate mai multă motivație.
Viața funcționează în alb și negru. Trebuie doar să-i înțelegi cusururile.
Anul 2024 este anul Dragonului și este anul meu incendiar. Evenimentul principal a fost nunta pe care nu am să o uit niciodată. Mulțumesc universului, familiei, nașilor de cununie și prietenilor care au fost alături de noi în clipele cele mai fericite și cele mai complicate. Mereu am știut ca anul Dragonului îmi va aduce surprize.
Colegi pe scenă, soţ şi soţie acasă… Eu și Andrei am învățat împreună, am crescut împreună. Noi suntem cei mai buni prieteni. Respectul scopurilor și susținerea reciprocă ne face să creștem, iar aceasta e cel mai valoros pentru mine. Aşa m-a cucerit.
Peste zece ani mă văd… împlinită.
Cea mai mare teamă pe care o am este să rămân fără teatru.
Coordonare: Corina-Maria Dreagla, Foto: arhiva personală
#Teatru
Lasă un răspuns