A murit „Regina Rock’n Roll”. Tina Turner avea 83 de ani

Seara de ieri s-a încheiat cu o veste tristă. Legendara artistă, Tina Turner, a murit la vârsta de 83 de ani.

„Tina Turner, ‘regina rock’n roll-ului’ a murit liniștită, astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții artistei.

Anna Mae Bullock (numele real) s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee. Tina Turner deține recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Și-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977.

Tina a cucerit foarte repede publicul, pe cont propriu, datorită vocii sale deosebite.

De-a lungul carierei sale, artista a colaborat cu nume celebre precum: The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart, Cher.

Discografia artistei cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Printre cele mai cunoscute single-uri ale sale sunt: „Nutbush City Limits”, „River Deep – Mountain High”, „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows”, „The Best”, și multe multe altele.

Cântăreața fost recompensată cu opt premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame.

Tina Turner a avut o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv cancer, un accident vascular cerebral și insuficiență renală.

Abonează-te la articolele

Vip Magazin