Adrian Pascaru – OMUL ANULUI 2024

Vinificația a devenit nu doar o afacere, ci și o pasiune de-o viață.

Adrian Pascaru


Director Apriori Wine

Născut pe 31 iulie, 1977, Florești

Studii: UTM, Tehnologie și Management în Industria Alimentară

Business 

Adrian Pascaru nu doar a crescut și diversificat brandul Maestro pe piața din Moldova în 2024, dar a reușit și să-l transforme într-un nume de referință în industria vinurilor. Sub viziunea sa, Maestro a depășit granițele, obținând recunoaștere internațională prin medalii de prestigiu la competițiile de profil. Prin pasiunea sa și capacitatea de a inspira echipa, Adrian a creat și o poveste de succes autentică și demnă.

Pasiunea mea pentru vin a început în 2007, când am avut oportunitatea de a dezvolta un business de distribuție a produselor alcoolice. A fost punctul în care am pășit în lumea vinurilor, fără să știu atunci că va deveni nu doar o afacere, ci și o pasiune de-o viață.

Cred cu tărie că trebuie să te ocupi de ceva care îți aduce satisfacție, iar succesul financiar va urma de la sine. Când îți place ceea ce faci, chiar și provocările devin parte dintr-un proces firesc de evoluție. Am fost mereu un perfecționist. Am dezvoltat propriile produse și am oferit consumatorului o experiență completă – de la un design impecabil al sticlei, până la calitatea excepțională a conținutului.

Cea mai mare provocare a fost – și rămâne – menținerea energiei și atmosferei în echipă. Echipa este cel mai valoros activ al nostru, iar succesul depinde de capacitatea de a înțelege fiecare persoană și de a adapta abordarea în funcție de nevoile ei.

Maestro și Apriori sunt două concepte distincte. Apriori a fost lansat în primăvara anului 2015 din dorința de a oferi consumatorilor un produs inovator, atât ca aspect, cât și ca gust. A fost gândit inițial pentru doamnele care căutau un spumant dulce și aromat – o nișă pe care o consideram neexplorată la acel moment. Maestro, pe de altă parte, a apărut ca o oportunitate de a-i oferi vinificatorului nostru, Vlad Ganta, libertatea de a crea vinuri după propria sa viziune.

Îmi doresc ca, în câțiva ani, să am posibilitatea de a primi oaspeți la cramă, chiar în inima plantației de viță-de-vie. Visez la un loc unde prietenii și cei care apreciază vinurile noastre să se poată bucura de ele într-un cadru autentic, alături de o masă bună și povești frumoase.

Interviu: Rodica Ciorănică, Foto: arhiva personală

Abonează-te la articolele

Vip Magazin