Este una dintre femeile care inspiră indiferent de circumstanțe – prin zâmbetul ei familiar și atitudinea profesionistă pe care o are în calitate de Prim-vicepreședintă maib. Este creativă și vizionară, atunci când trebuie să transforme procesele din interiorul unei instituții bancare și să construiască o echipă greu de dezmembrat vreodată.
Funcția: Prim-vicepreședintă maib
Data,anul,locul nașterii: 21.08.1977, Pohoarna, Șoldănești
Fac banking de 22 de ani. E un fel de destin relația mea cu sistemul bancar. Am mai zis în alt interviu că mi-am ales cu dragoste profesia, respectiv, viața mea de acum nu putea fi altfel. Când faci lucrurile cu dragoste și pasiune, poți considera că faci artă.
Jobul meu mă face fericită. Cred că pasiunea cu care venim la muncă și bucuria cu care ne petrecem ziua într-o echipă cu care rezonăm, este una dintre condițiile fericirii sau împlinirii personale. Niciodată nu am visat să fac altceva. Și nu e vorba doar de banking, ci mai curând de o adaptare și transpunere a proceselor în timp, în actualitate. Metamorfozele în banking sunt specialitatea mea! (zâmbește)
Eu am plecat din țară și 15 ani m-am dedicat bankingului de peste hotare. A fost o experiență cu multe lecții, pe alocuri chiar dură. Experiența mea a fost solicitată în instituții financiare din Georgia, Armenia, Tadjikistan, a trebuit să înțeleg culturi și viziuni diferite. Nu mi-a fost ușor să stabilesc cum să fac să vorbim aceeași limbă și să mă fac înțeleasă. Dar uite că azi sunt aici și, privind înapoi, sunt mândră de fiecare pagină din cariera mea.
Am revenit din dorința de a fi utilă țării mele și am găsit aici perspective temeinice de dezvoltare a sistemului bancar. Am găsit specialiști minunați, cunoștințe solide în domeniu și dorința oamenilor de a atinge rezultate mari.
Acești ultimi doi ani petrecuți la maib înseamnă un șir spectaculos de transformări care ne-au adus mult mai aproape de clienții noștri și ne-au făcut mai accesibili, atât pe interior, cât și pe exterior. Digitalizare, îmbunătățirea experienței clientului, optimizare și simplificare de procese – sunt laitmotivul acestei perioade la maib.
Am introdus instrumente noi, care ne ajută foarte mult să creștem satisfacția clienților. În așa mod, am aflat care sunt necesitățile reale ale clienților. Uneori, pe intern, îți pare că faci totul bine, dar clientul are alte păreri, are nevoie de altfel de servicii. Noi investim foarte mult și în instruirea echipelor pentru a livra calitate și experiențe aliniate standardelor internaționale. Dezvoltăm programe interne, astfel încât fiecare poate să învețe absolut orice este actual pentru domeniul său profesional. Mi-am dorit să devenim o bancă model, prima alegere pentru clienții noștri.
Dacă m-ai întreba unde mă simt bine, ți-aș spune că mă simt acasă atât în Moldova, cât și în Armenia. Nu mă simt plecată de undeva, nu am abandonat nici Moldova, nici Armenia. Distanța ne-a învățat să trăim din plin prezentul. Savurez tot ce se întâmplă la moment.
E foarte multă muncă, dedicație, dorință de a crea impact și a aduce valoare în spatele succesului unei femei. E și învățare continuă. În general, eu cred că succesul e necesar să fie confirmat de 3 ori: prima dată ar putea fi întâmplare, a doua – coincidență, iar dacă reușești a treia oară, e succes veritabil.
Cea mai frumoasă zi din viața mea? Sunt două. Zilele în care s-au născut copiii mei, iar eu am îmbrățișat un rol nou, cel de mamă. Aceste zile mi-au devenit cele mai dragi sărbători, pline de emoții prețioase.
Deși familia mea este în Erevan, mă simt o femeie norocoasă și împlinită. Am un soț care mă susține în toate și trei copii. Băiatul cel mai mare, de 24 de ani, a fost născut în Moldova, îi place să revină aici. Ceilalți doi, gemenii, consideră că au două patrii – Armenia și Moldova. Deși, în virtutea jobului meu în Moldova, nu ne lipsește comunicarea. Ne conectăm ori de câte ori este nevoie, prin intermediul rețelelor de socializare, la telefon. Aceasta presupune rutina noastră. În plus, creăm oportunități și ne vedem frecvent. Când mă întorc acasă, nu simt că aș fi întrerupt vreo legătură. Faptul că soțul și copiii mei nu m-au însoțit la Chișinău, e o chestiune strict patriotică. Membrii familiei mele au vrut să fie solidari cu restul populației Armeniei, să fie lângă țara lor de baștină, aproape de ea în situații dificile.
GENERAȚIA MEA CREDE ÎN BINE.
#experiență
COORDONARE: RODICA CIORĂNICĂ, FOTO: ARHIVA PERSONALĂ
Lasă un răspuns