Ana Munteanu este Descoperirea anului 2017, potrivit revistei „VIP magazin”

O voce puternică care poate emana o sensibilitate deosebită, cel mai talentat copil al Moldovei, vocea României şi multe alte titluri bine-meritate îi sunt atribuite Anei Munteanu, tânăra de doar 16 ani care a impresionat prin voce milioane de oameni. Ascensiunea şi popularitatea Anei au căpătat anvergură când, la 13 ani, a câştigat concursul Moldova are Talent, dar au ajuns la apogeu în ziua în care i-a fost înmânat meritatul trofeu Vocea României 2017. De altfel, este prima moldoveancă care reuşeşte acest lucru.

Anul 2017 a fost un an în care am depus multă muncă, plin de speranţe şi realizări. Prin răbdare, muncă, onestitate şi credinţă, rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor.

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dăruit acest talent, apoi părinţilor mei care m-au condus pe drumul meu, prietenilor, profesorilor şi colegilor, atât de la L. T. Mihail Sadoveanu şi de la Şcoala de Arte din Hânceşti, cât şi celor de la L. R. M. Ciprian Porumbescu, profesorului meu de canto – dna Galina Deleanu, lui Radu Buimistru pentru tot ce a făcut pentru mine cât am stat la Bucureşti şi, nu în ultimul rând, lui Vladimir Buimistru şi Anei Puică, datorită cărora am ajuns în concursul Vocea României! Transmit un mulţumesc aparte publicului, pentru că lui i-a aparţinut decizia în alegerea Vocii României 2017!

Gustul succesului este unul dulce-amărui, cu iz de oboseală, cu păreri pro şi contra…

Întotdeauna când fac un lucru care îmi place, îl fac bine, indiferent cu cine concurez sau cât de important este evenimentul în sine. Îmi place să fiu prietenă cu toţi, să îi ajut cu ce pot şi mă bucur sincer de succesul celui de alături. Cred că aceste calităţi mă ajută în orice situaţie.

Evident că participarea laVocea României a marcat pentru mine anul 2017. Faptul că am câştigat trofeul m-a scos din zona de confort cu care eram obişnuită. Am ajuns să fiu foarte solicitată şi aici, şi în România.

Vocea României este o rampă de lansare pentru oricine participă în acest proiect, indiferent de etapa la care ajunge. În ce mă priveşte, deja m-am lansat cu piesa Măşti, fiind în concursul Vocea României şi reuşitele vor continua.

Am un program zilnic obişnuit pentru un elev, dar, fiind elevă la un liceu de muzică, mă aflu în şcoală de dimineaţă până seara, pentru că o jumătate de zi se desfăşoară lecţiile de profil general, iar cealaltă jumătate – obiectele muzicale.

Nu am nici un idol, apreciez şi îmi plac oamenii care fac lucruri mari pentru alţi oameni, care au ceva special şi se dedică în totalitate, depun multă pasiune în ceea ce fac.

Nu pot spune că le reuşesc pe toate, dar îmi stabilesc priorităţile şi încerc să respect această listă.

Mă simt bine şi pe scenă şi în studio. Mai mult, atunci când lucrezi bine în studio, unde ai ocazia să remediezi toate impreciziile tehnico-vocale, capeţi mai multe şanse să ai o interpretare impecabilă, dar atunci când eşti în scenă depui mai mult suflet în interpretare. Îmi place scena, ea mă ajută să mă deschid.

Mi-aş dori să colaborez cu oameni importanţi din sfera muzicii, oameni de la care aş învăţa multe lucruri (Andra, Feli, Smiley…), cu artişti tineri chiar. Trebuie doar să ni se potrivească intenţiile şi aşteptările.

Din păcate, timpul meu liber nu prea îşi face loc în programul meu. Mă străduiesc totuşi să-mi fac timp pentru familia şi prietenii mei. În rest, exersez la instrument, voce, merg la şcoală, iar în weekend, când am norocul, mai stau şi în pat cât pot de mult!

Când eram mică îmi doream să fiu agent secret, pentru că îmi plăceau filmele de acţiune. Însă, odată cu trecerea timpului, m-am maturizat şi am înţeles că să faci muzică, să le cânţi oamenilor, să-ţi începi o carieră de artist şi să ai plăcere din asta este cu adevărat un vis! Succesele pe care le-am obţinut din concursurile la care am participat au fost explozia de care am avut nevoie… acum pot să zic că o parte din visele mele s-a îndeplinit, însă, cu siguranţă, nu o să mă opresc aici, o să muncesc mai departe pentru ca realizările mele să bucure sufletele oamenilor!

image2page_220_fmtFişier

Interpretă

Data şi locul naşterii: 24 mai 2001, or. Hânceşti

Studii: Liceul Republican de Muzică Ciprian Porumbescu

 

 

 

Text: Virginia Braga

Foto: arhiva personală

 

 

Abonează-te la articolele

Vip Magazin