Barack Obama ne spune care sunt cărțile lui preferate din această vară

Fostul președinte al Statelor Unite recuperează acum cititul cărților pe care n-a putut să le parcurgă atunci când era șef de stat. Obama a făcut deja o tradiție ca în fiecare an să împărtășească cu toată lumea lecturile sale preferate.

Obama e destul de versatil când vine vorba de cărți. Acesta preferă de la SF, la analiză politică la sport.

Sea of Tranquility, de Emily St. John Mandel

Un roman SF apocaliptic despre timp și spațiu. Acțiunea începe în Vancouver, în 1912 și se termină într-o perioadă în care luna e colonizată, 500 de ani mai târziu. Este un roman despre călătorie, puterea artei și pandemii.

Sea of ​​Tranquility este un roman din 2022 al scriitoarei canadiane Emily St. John Mandel. Este al șaselea roman al lui Mandel și o operă de ficțiune speculativă.

Why We’re Polarized, de Ezra Klein

Cartea a fost publicată anul acesta, dar este deja bestseller. Opera face o analiză a sistemului politic american, construit spre a polariza. „Sistemul politic american, care include pe toată lumea, de la votanți, la jurnaliști și până la președinte, este plin de actori raționali care iau decizii raționale, în funcție de provocările cu care se confruntă”, scrie autoarea în cartea sa.

The Candy House, de Jennifer Egan

Cartea scrisă de Jennifer Egan se învârt în jurul problemelor ridicate de memorie și de tehnologie. Autorea ne spune poveste unui mogul tech, care inventează o aplicație în care oamenii, cu ajutorul tehnologiei, își pot încărca toate amintirile.

A Little Devil in America: In Praise of Black Performance, de Hanif Abdurraqib

To Paradise, Hanya Yanagihara

Acțiunea din To Paradise se întinde pe parcursul a trei secole (1893, 1993 și 2093) și spune trei povești diferite care se petrec în aceeași casă din Washington Square Park din Greenwich Village, Manhattan. Prima poveste este o versiune alternativă a Americii din 1893, unde unul dintre membrii unei familii bogate se îndrăgostește de o persoană săracă: a doua poveste se petrece în timpul epidemiei de SIDA, iar a treia este despre nepoata unui om de știință faimos, care încearcă să-și găsească soțul ce a dispărut în New York-ul afectat de o boală necruțătoare.

Silverview, de John le Carré

Cel mai recent roman al lui John le Carré spune povestea unui bancher care se face librar, într-un mic oraș de coastă din Marea Britanie. Librarul devine mai apoi, ținta a doi spioni. De ce? Trebuie să citești ca să afli.

Black Cake, Charmaine Wilkerson

Acesta este romanul de debut al lui Charmaine Wilkerson, dar deja a devenit preferatul lui Obama. Cartea spune povestea a doi frați care încearcă să deslușească trecutul mamei lor. Totul începe de la rețeta unei prăjituri cu cocă neagră, lăsată moștenire de aceasta. Romanul este despre găsirea rostului în viață, iar vestea cea mai interesantă este că romanul va transformata într-un serial produs de Oprah Winfrey.

The Family Chao, de Lan Samantha Chang

Într-un orășel din Wisconsin, familia Chao deține resturantul Fine Chao, cu bucătărie chinezească. Leo Chao, capul familie este găsit mort și se pare că e victuma unei crime. Fiii lui devin principalii suspecți.

Cartea este un portret emoționant al familiei chinezo-americane.

Velvet Was the Night, de Silvia Moreno-Garcia

Acesta este cel de-a doilea roman scris de Silvia Moreno-Garcia și se pare că va avea succes.

Acțiune se petrece în Mexicul anilor 70. Când vecina lui Maite, o studentă la arte pe nume Leonora, dispare, Maite pleacă în căutarea ei și se afundă în studențimea radicalistă.

Mouth to Mouth, de Antoine Wilson

Vocea povestitorul fără nume din carte se află pe aeroportul JFK când se întâlnește cu un fost coleg de școală, Jeff Cook. Jeff își spune povestea vieții și felul în care i s-a schimbat viața de când a salvat un om de la înec. Povestea oferă o perspectivă adâncă asupra sorții și asupra felului în care șansa devine ocazie de exploatare.

Pe lista cărților preferate de Barack Obama în această vară mai sunt: A Little Devil in America: In Praise of Black Performance, de Hanif Abdurraqib,The Great Experiment: Why Diverse Democracies Fall Apart and How They Can Endure, de Yascha Mounk, The School for Good Mothers, de Jessamine Chan, Razorblade Tears, de S. A. Cosby, Blood in the Garden: The Flagrant History of the 1990s New York Knicks, de Chris Herring.

Fostul președinte american a împărtășit pe pagina sa de Instagram și melodiile sale preferate din acestă vară. Printre artiștii pe care îi ascultă sunt Beyonce, Harry Styles, Rosalia sau Prince.

Foto: Instagram

Abonează-te la articolele

Vip Magazin